VELIKA STVAR ZA CIJELU BiH

Otvoreni novi pogoni: Japanska kompanija širi proizvodnju Konjicu

05.04.2023. 12:31 / Izvor: Fena
konjic

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u Konjicu je svečano otvorio nove proizvodne pogone kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u Konjicu je svečano otvorio nove proizvodne pogone kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o.

Japanska kompanija koja širi proizvodnju u konjičkoj fabrici bavi se proizvodnjom komponenti ležajeva, valjčića, a svi proizvodi izvoze se širom svijeta za potrebe automobilskeindustrije. Fabrika  u Konjicu trenutno zapošljava 330 radnika, sa intencijom rasta i progresa u budućnosti, obzirom da je u zadnjih sedam mjeseci utrostručen broj radnika, pri čemu su zaposlenje pronašli mladi sa podrčja ove grada Konjica ali i šire.

Komšić je u svom obraćanju istakao da je ovo velika stvar ne samo za lokalnu zajednicu, nego za cijelu BiH. Istakao da se ovdje radi o japanskim partnerima.

konjic

"Vjerujem da većina ljudi zna šta krasi japanske kompanije. Krasi ih preciznost i gotovo savršena organizacija posla", kazao je on.

Nada se da će ovo biti samo prvi korak, da će se dobra vijest proširiti i dalje.

"Nadam se da će i druge japanske kompanije doći u BiH, bilo u Konjic, bilo u neku drugu lokalnu zajednicu bez obzira u kojem se dijelu BiH nalazi", rekao je Komšić.

Komšić je nove pogone otvorio zajedno sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i direktorom kompanije Zlatkom Hadžimahovićem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti