PRILIKA ZA SARADNJU

Nove poslovne ponude: Brojne inostrane firme nude saradnju kompanijama iz BiH

06.04.2023. 08:12 / Izvor: Akta.ba
rukovanje saradnja

VTK BiH obavještava poslovnu zajednicu da je EEN FBiH objavio nove ponude inostranih firmi iz baze EEN mreže koje traže poslovne partnere u Bosni i Hercegovini.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, kao koordinator Evropske preduzetničke mreže (EEN) u Federaciji Bosne i Hercegovine, u saradnji sa partnerima iz konzorcija (Sarajevska regionalna razvojna agencija, Univerzitet u Sarajevu, INTERA Tehnološki Park Mostar, BIT Centar Tuzla, Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona i Zenička razvojna agencija), obavještava poslovnu zajednicu da je EEN FBiH objavio nove ponude inostranih firmi iz baze EEN mreže koje traže poslovne partnere u Bosni i Hercegovini.

Sve ponude koje su prezentirane iz baze poslovne saradnje EEN mreže su odabrane po kriterijima koji su prihvatljivi za izvozno orijentirane kompanije iz Bosne i Hercegovine, odnosno Federacije Bosne i Hercegovine, što znači da se uzimaju u obzir uglavnom one poslovne ponude (profili) koje povećavaju izvozni kapacitet malih i srednjih preduzeća iz Bosne i Hercegovine.

"Ako želite stupiti u kontakt s kompanijama čije ponude su objavljene ili ako želite da se ponuda/ profil Vašeg preduzeća nađe u bazi podataka EEN mreže, kontaktirajte nas putem emaila koji je naveden na svakoj ponudi/profilu", navode iz VTK BiH.

Između ostalog, traži se start-up iz oblasti sporta, kompanija koja proizvodi hirurške zavoje, proizvođač torbi za laptope. 

Francuska firma traži proizvođače drvenih paleta za transport, a danski brend aktivne odjeće traži proizvođače za svoju novu kolekciju. 

Tu je i britanska firma za dizajniranje i prodaju kozmetičkih torbi koja traži partnere za proizvodnju, dok je poljski proizvođač krupice u potrazi za dobavljačima žitarica.

Također se traže se dobavljači autodijelova za distributivnu mrežu.

Među ponudama za saradnju je i poljska IT firma koja traži saradnju s firmom za outsourcing ili agencijom za zapošljavanje, dok danski proizvođač klasičnih vrata i prozora traži proizvođače za svoje drvene prozore, a kompanija iz Luksemburga koja se bavi uvozom i prodajom građevinskog materijala traži partnere.

Poslovne ponude su dostupne na linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti