KONTROLA POSLOVANJA

U fokusu inspekcijskih kontrola "stan na dan"

10.04.2023. 13:55 / Izvor: SRNA
stan na dan

U fokusu inspekcijskih kontrola, osim uredbi o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate, biće i poslovanje pružalaca usluga smještaja u Republici Srpskoj.

U fokusu inspekcijskih kontrola, osim uredbi o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate, biće i poslovanje pružalaca usluga smještaja u Republici Srpskoj, jer statistički pokazatelji u poređenju sa realnim stanjem upućuju na sumnju da se posluje u sivoj zoni, posebno kada je riječ o "stanu na dan", istaknuto je na sastanku ministra trgovine i turizma Denisa Šulića i direktora Inspektorata Republike Srpske Milovana Krča.

Šulić je istakao da je Ministarstvo trgovine i turizma na raspolaganju svim privrednim subjektima iz sektora trgovine i turizma kada je riječ o pomoći i podršci u rješavanju administrativnih procedura, te je poručio da neće biti tolerisano kršenje propisa i poslovanje van zakonskih okvira.

Sagovornici su pozvali privredne subjekte iz sektora turizma i ugostiteljstva da poslovanje obavljaju u skladu sa propisanim zakonskim odbredbama i okvirom, ističući da cilj kontrola nije kažnjavanje, već svođenje poslovanja privrednih subjekata u RS u zakonske okvire, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku u Banjaluci, kojem je prisustvovao i glavni republički tržišni inspektor Radivoje Gavrić, razgovarano je o rezultatima kontrola poštovanja uredbi o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate, efektima donesenih propisa i trenutnom stanju na tržištu Republike Srpske.

Razgovarano je i o planiranim aktivnostima i kontrolama Republičke uprave za inspekcijske poslove u narednom periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti