Prihvaćena ponuda GIZ-a

Vijeće ministara: Sustavno se pripremiti za Moneyval evaluaciju BiH

12.04.2023. 14:21 / Izvor: Akta.ba
VMBiH

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o tijeku procesa MONEYVAL evaluacije Bosne i Hercegovine i prihvatilo ponudu GIZ-a za organizaciju simulacijskih sesija i angažiranje eksperta.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o tijeku procesa MONEYVAL evaluacije Bosne i Hercegovine i prihvatilo ponudu GIZ-a za organizaciju simulacijskih sesija i angažiranje eksperta - konzultanta tijekom ovog procesa.

Ministarstvo sigurnosti  nastavit će daljnju koordinaciju aktivnosti u tijeku 5. kruga Moneyval evaluacije BiH.

Tijekom GIZ-ovih simulacijskih sesija na kojim bi u razdoblju od svibnja do rujna ove godine sudjelovali predstavnici više od 45 institucija i agencija s različitih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, uključenih u proces evaluacije, fokus će biti na esencijalnom poboljšanju sustava borbe protiv pranja novca i financanja terorističkih aktivnosti, kako bi  se  Bosna i  Hercegovina što  kvalitetnije pripremila za  proces evaluacije.

Bosna i Hercegovina je trenutačno u fazi ispunjavanja dva MONEYVAL upitnika, i to о  tehničkoj usklađenosti i o učinkovitosti, koji su dostavljeni relevantnim institucijama u Bosni i Hercegovini. Nakon što ovi upitnici budu dostavljeni MONEYVAL-u, uslijedit će posjet njihovih eksperata Bosni i Hercegovini, koji je najavljen za rujan 2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti