RAZVOJ PRIVREDE

Ukidaju se ograničenja investitorima u poslovnoj zoni Kreka Sjever u Tuzli

19.04.2023. 09:52 / Izvor: Akta.ba
TUZLA

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, održao je 17.4.2023. godine sjednicu Kolegija gradonačelnika na kojoj su razmatrani materijali koji će biti upućeni Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici.

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, održao je 17.4.2023. godine sjednicu Kolegija gradonačelnika na kojoj su razmatrani materijali koji će biti upućeni Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici.

Između ostalog, na sjednici Kolegija su utvrđeni: Prijedlog Odluke o pristupanju drugoj izmjeni Regulacionog plana prostorne cjeline Solana Sjever u Tuzli, u cilju daljeg popunjavanja kapaciteta poslovne zone Kreka Sjever u Tuzli, kao i iskazanih potreba budućih investitora, u smislu ukidanja ograničenja izdavanja više od dvije parcele, kao i obuhvatnije namjene predviđenih objekata tako što će se budućim investitorima omogućiti spajanje više od dvije parcele, ukinuti ograničenje u pogledu određenih djelatnosti u ovoj poslovnoj zoni, a koje je do sada postojalo, kao i predvidjeti mogućnost skladištenja roba za potrebe Crvenog krsta/križa grada Tuzle.

Shodno interesu Gradske uprave Grada Tuzle za stvaranje uslova za razvoj privrede i privlačenje investicija u poslovnu zonu, iskazala se potreba za donosenje ove odluke.

U proteklom periodu, urađena je detaljna planska dokumenatcija pod nazivom Regulacioni plan prostorne cjeline Solana Sjever u Tuzli. Drugoj izmjeni Regulacionog plana prostorne cjeline Solana Sjever, pristupilo se u cilju prostornog uređenja i definisanja detaljnih uslova izgradnje prostora u krajnjem sjeverozapadnom dijelu obuhvata ove prostorne cjeline, a na inicijativu Tehnograd d.o.o. za građevinarstvo i inženjering Tuzla, te Bingo d.o.o. Tuzla.

Jedna od tačaka Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle je i Odluka o raspisivanju javnog poziva za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, a koje se nalazi na području grada Tuzle. Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu Grada Tuzle ima u nadležnosti raspisivanje ove vrste javnih poziva za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države poljoprivrednim proizvođačima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti