ubačeno 307 kilograma šarana

ZDK: Resorno ministarstvo podržalo projekt poribljavanja rijeka Bosne i Stavnje

19.04.2023. 10:20 / Izvor: Akta.ba
riba

U gornjem toku rijeke Bosne, od Visokog do Maglaja, jučer je na različitim lokacijama u riječno korito ubačeno 307 kilograma šarana, a u rijeku Stavnju, na potezu od Vareša do Ilijaša 59 kilograma mlađi pastrmke.

 U gornjem toku rijeke Bosne, od Visokog do Maglaja, jučer je na različitim lokacijama u riječno korito ubačeno 307 kilograma šarana, a u rijeku Stavnju, na potezu od Vareša do Ilijaša 59 kilograma mlađi pastrmke.

"Radi se o projektu poribljavanja Kantonalnog saveza sportskih ribolovaca koji je realiziran sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona", kaže ministar Vinko Marić.

Predstavnici ribarskih udruženja iz Zenice, Visokog, Breze, Vareša, Kaknja, Žepča, Maglaja i općine Doboj Jug, odmah po preuzimanju pastrmke i šarana, pristupili su poribljavanju.

"Ovo je izuzetno važno zbog ribljeg fonda, a možda bi trebalo uvesti strožije kontrolore kako bi spriječili nezakonit lov ribe u našim rijekama", smatra Zumra Gušo, predstavnica Kantonalnog saveza sportskih ribolovaca.

Realizaciju ovog projekta, tokom cijelog dana, nadzirali su nadležni inspekcijski organi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz Press službe ZDK. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti