Vesele se istražiti BiH

U Code Hub-u Mostar predstavljena nova skupina digitalnih nomada

19.04.2023. 14:53 / Izvor: Akta.ba
Digitalni nomadi

Digitalni nomadi su složni u jednom – iznimno se vesele istražiti Bosnu i Hercegovinu.

Dugo iščekivano drugo izdanje programa za digitalne nomade, koji organiziraju Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park kroz projekt RECOOPER financiran sredstvima Europske unije i vlade SR Njemačke, službeno je započelo u utorak, 18.4.2023. godine u Code Hub-u Mostar kada su se pristigli digitalni nomadi imali priliku upoznati s lokalnom zajednicom.

Opušteno druženje bilo je odlična prilika za upoznavanje zajednice, iskazivanje dobrodošlice te povezivanje s lokalnim freelancerima, poduzetnicima, turističkim operaterima, predstavnicima medija i drugim sudionicima s kojima će se imati priliku družiti i u nastavku programa. Druženje je započelo kratkim razgovorom digitalnih nomada s moderatoricom Mijom Bojičić o dosadašnjim iskustvima, prvom dojmu i očekivanjima. Digitalni nomadi su složni u jednom – iznimno se vesele istražiti Bosnu i Hercegovinu, državu za koju smatraju da je još uvijek neistražena destinacija za digitalne nomade te su spremni upoznati se s kulturom i stilom života.

Vaidotas Norkus i Lukas Navickas iz Litve, Ghada Ibrahim iz Pakistana, Shannon Trimble iz Ujedinjenog Kraljevstva te Sharon Zaks iz Izraela narednih će mjesec dana imati priliku sudjelovati u različitim aktivnostima – od turističkih obilazaka preko glazbenih radionica i treninga pa sve do outdoor aktivnosti. Na taj će način upoznati sve segmente života u Hercegovini, kušati lokalnu kuhinju i družiti se s lokalnom zajednom te, na osnovu svog iskustva, na društvenim mrežama intenzivno promovirati Hercegovinu kao destinaciju za digitalne nomade.

RECOOPER je dio šireg projekta Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery, kojeg zajednički u BiH finansiraju Evropska Unija i Njemačka vlada u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Više na web stranici.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti