18. ROĐENDAN NA POSEBAN NAČIN

Ećo Company i Akta.ba: Korisnici Gerontološkog centra dobili novi kutak

28.04.2023. 13:58 / Izvor: Akta.ba
Ećo company
OTVORI GALERIJU

"Naše je samo onoliko koliko damo", istaknuto je iz Ećo Company povodom isporuke vrijedne donacije Gerontološkom centru u Sarajevu.

"Naše je samo onoliko koliko damo", istaknuto je iz Ećo Company, bh. tržišnog lidera u oblasti proizvodnje dizajniranog namještaja i opremanja enterijera prilikom isporuke vrijedne donacije Gerontološkom centru u Sarajevu.

Naime, ovo je još jedna u nizu donacija u sklopu Aktinog projekta i akcije "Vrijeme je za dobra djela", koji organizujemo povodom proslave našeg 18. rođendana.

Stanje u centru nije idealno nakon pandemije, prostor za druženje se morao preurediti u sobu za izolaciju, čime su korisnicima uskraćene mnoge aktivnosti, ali ovom donacijom korisnici će konačno moći uživati u uređenom kutku i provoditi svoje aktivnosti na način na koji budu htjeli.

Iz Ećo Company su se zahvalili poslovnom portalu Akta.ba što su izabrani da budu dio ovog humanog i plemenitog projekta.

"Mi smo odlučili da doniramo garnituru za dnevni boravak, klub sto i trepezarijske stolice jer smatramo da će to biti od koristi korisnicima centra. Pored primarnog posla, ono što nam je jako bitno jeste društveno-odgovorna osviješćenost. Da zajedničkim snagama ujedinjujemo dobro, da pomažemo jedni drugima. Naša kompanija je članica Filantropskog foruma koja sa ostalim kompanijama u BiH sprovodi različite aktivnosti u pružanju pomoći najugroženijim", istakli su.

eco
Prostorija prije donacije namještaja
eco
Prostorija nakon donacije namještaja

Iskoristili su priliku da pohvale ideju portala Akta.ba da proslavi rođendan na jedan ovako drugačiji, ali definitivno humaniji način.

"Akta.ba, kao i uvijek sa svojim novitetima nameće standarde u korak sa vremenom, osluškujući potrebe društva i pomažući gdje je u tom trenutku najpotrebnije, što bi svakako trebale slijediti i ostale društveno odgovorne kompanije u BiH. Tako da su u ovom projektu imali sluha za jednu od najosjetljivijih skupina društva, da im ukažu poštovanje, podršku i neophodnu pomoć", poručili su iz Ećo Company.

O donatoru 

Ećo Company sa brendom Inside više od dvije decenije vrijedi za bh. tržišnog lidera u oblasti proizvodnje dizajniranog namještaja i opremanja enterijera.

Višegodišnje uspješno poslovanje kompanije krunisano je otvorenjem reprezentativnog poslovnog objekta Inside Business Centar u ulici Džemala Bijedića 202, u Sarajevu. Inside Business Centar je savremeno uređena poslovna zgrada, visoke kvalitete, prepoznatljivog arhitektonskog dizajna  smještena na odličnoj lokaciji u zapadnom dijelu Sarajeva, sa veličanstvenim panoramskim pogledom na grad, u središtu poslovne zone i modernoga dijela grada.

Udaljena svega 15 minuta od centra grada, u neposrednoj blizini niza poslovnih zgrada i sjedišta banaka, kao i javnog gradskog prijevoza i aerodroma  što je čini lako dostupnom lokacijom bez obzira na smjer dolaska kao i prijevozno sredstvo. Osim ekskluzivnog kancelarijskog prostora koji posjeduje, zgrada ima obezbjeđen i kontrolisan parking prostor sa velikim brojem parking mjesta.

U sklopu centra su svoje prostore zakupile i nastavljaju uspješno poslovanje renomirane firme kao što su Petrol Oil, Bamcard, Mlinar, Lanaco i druge, čime je većina prostora namjenjenog za izdavanje popunjena a preostalo je oko 15% slobodnog mjesta za izdavanje u zakup. Kompaniju kroz brend Inside odlikuje prepoznatljiv stil u dizajniranju enterijera i proizvoda vrhunske kvalitete što dokazuju i zavidna referentna lista kompletno opremljenih hotela, poslovnih prostora, banaka, i privatnih rezidencija. Arhitekte i dizajneri Inside Design studija teže izvrsnosti i u svakom trenutku su spremni za kreiranje jedinstvenih rješenja za opremanje enterijera u skladu sa aktuelnim svjetskim trendovima, i u mogućnosti su da realizuju sve ideje i zahtjeve klijenata, od dizajna enterijera do gotove proizvodnje namještaja.

Ova kompanija posjeduje vlastiti dizajn studio, kao i najsavremenije proizvodne pogone i tehnologije za izradu pločastog i tapaciranog namještaja u sklopu vlastite fabrike namještaja, gdje se posebna pažnja posvećuje ručnoj proizvodnji pojedinih dijelova proizvoda u skladu sa željama klijenata. U narednom periodu iz uprave kompanije najavljuju investicije u nove tehnološke pogone, proširenje proizvodnje i nova upošljavanja kako bi adekvatno odgovorili na sve zahtjeve koji dolaze od klijenata i kako bi skratili rokove isporuke. Cilj je svakako jačanje pozicije kako na bh. tako i na inostranim tržištima.

eco

eco

O Gerontološkom centru 

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite. U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.

Nažalost, demografske promjene u smislu generalnog starenja populacije i sve lošije zdravstveno stanje osoba treće dobi je ostavilo posljedice i na samu organizaciju poslovanja KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Pandemija i posljedične mjere izolacija, prijevoza, bolovanja i ostalih restrikcija su uzrokovale stvarne poremećaje u samom poslovanju ustanove te uveliko povećale obim posla do krajnjih granica izdržljivosti.

Potrebno je pohvaliti predanost i napore svih uposlenika koji su pokazali da su u stanju nositi se sa navedenim izazovima kako bi Ustanova što bolje poslovala u ovim uvjetima. Uposlenici ovog centra se svakodnevno trude da zajedno uz ograničene budžete naprave najbolje za 345 korisnika ovog centra, od kojih je 200 nepokretnih.

Donacija Ećo Company će svakako olakšati boravak kako korisnicama centra tako i njegovim uposlenicima jer će moći da organizuju druženja i aktivnosti kako bi boravak u centru učinili još ugodnijim.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti