Na petoj Izvještajno-izbornoj skupštini

Izabrani novi organi Sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona

30.04.2023. 14:33 / Izvor: Akta.ba
zenica

Na petoj Izvještajno-izbornoj skupštini Sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona izabrani su organi Sindikata u mandatu 2023-2027 godina - Nadzorni odbor, Kantonalni odbor i predsjednik kantonalnog sindikata.

Na petoj Izvještajno-izbornoj skupštini Sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona izabrani su organi Sindikata u mandatu 2023-2027 godina - Nadzorni odbor, Kantonalni odbor i predsjednik kantonalnog sindikata.

Za predsjednika je izabran Kenan Mujkanović, aktuelni predsjednik Sindikata metalaca Zeničko-dobojskog kantona.

Delegati skupštine su, u vidu skupštinskih zaključaka, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Federacije uputili zahtjev za hitno donošenje zakona o minimalnoj plati od 1000 KM i donošenje izmjena i dopuna Zakona o radu koje je SSS BiH inicirao, a kojima bi trebala biti onemogućena zloupotreba ugovora o radu na određeno vrijeme i prekovremenog rada.

Predsjednici svih sindikalnih organizacija ili njihovi zamjenici su potvrdili da će učestvovati u protestnoj šetnji koju će 1. maja organizovati SSS BiH, sa zahtjevom za hitno donošenje zakona o minimalnoj plati.

Današnja skupština održana je u Željezari Zenica nakon što su sindikalni izbori uspješno provedeni u svim sindikalnim organizacijama članicama.

Od ukupno 25 delegata iz sedam sindikalnih organizacija - ArcelorMittal Zenica, Mann Hummel Tešanj, Pobjeda Tešanj, Preis Usora, Excel Maglaj, Prevent FAD Jelah i Željezara Zenica, svi delegati su se odazvali pozivu na skupštinu.

"Skupština je jednoglasno usvojila predloženi Izvještaj o radu za 2019.-2022. godinu, Izvještaj nadzornog odbora za 2019.-2022. godinu, kao i Program rada sindikata za 2023.-2027. godinu", navedeno je u saopćenju Kantonalnog odbora Sindikata metalaca ZDK. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti