Privredno uvezivanje

Vanjskotrgovinska komora BiH planira otvorenje predstavništva u Zagrebu

03.05.2023. 08:21 / Izvor: Akta.ba
VTK

Spoljnotrgovinska komora je i partner trećeg univerzitetskog privrednog foruma koji će na Sajmu biti održan sutra i na kojem će učestvovati i Vuković.

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković razgovarao je na Sajmu privrede u Mostaru sa predsjednikom Hrvatske privredne komore Lukom Burilovićem o otvaranju predstavništva ove komore u Zagrebu, s obzirom da je Hrvatska jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera BiH.

Vuković je naveo da je i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković pozvao predstavnike Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinske komore BiH da na nekom od sajmova u Hrvatskoj nastupe u saradnji s Hrvatskom privrednom komorom i predstave komorski sistem BiH.

On je naglasio da su štand Komore u Mostaru posjetili i ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Edin Forto i ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Prema njegovim riječima, Forto je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne saradnje sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, a razgovarano je i o njenom daljem unapređenju. 

Vuković je istakao da je Konaković iskazao zadovoljstvo jer je Komora u saradnji sa institucijama Italije počela realizaciju bilateralnog poslovnog foruma, koji bi trebao biti održan tokom jeseni i na kojem se očekuje učešće mnogobrojnih italijanskih kompanija. 

On je naveo da su tokom svojih obraćanja političari iz BiH i regiona imali jedinstvenu poruku da se privredno uvezivanje najlakše može ostvariti preko komorskog sistema, a politika je dužna da napravi poslovno okruženje.

"Predstavnici Savjeta ministara su dali punu podršku radu Komore", istakao je Vuković. 

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora je i partner trećeg univerzitetskog privrednog foruma koji će na Sajmu biti održan sutra i na kojem će učestvovati i Vuković.

Na forumu će se govoriti o inovativnosti i prilagođavanju visokog obrazovanja potrebama savremenog tržišta rada, izazovima energetske tranzicije, te o kandidatskom statusu BiH i EU fondovima.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH, kao nosilac aktivnosti komorskog sistema BiH, organizovala je na Sajmu privrede u Mostaru međunarodne "bi tu bi" susrete privrednika.

Komora tradicionalno podržava ovaj sajam, a tokom njegovog trajanja planirano je održavanje 40 susreta s predstavnicima kompanija i regionalnih komora, navodi se u saopštenju.

Drug dana sajma "bi tu bi" sastanci biće održani i onlajn. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti