Jačanje saradnje

Krajem novembra održat će se gospodarski forum između Republike Italije i BiH

05.05.2023. 08:15 / Izvor: Akta.ba
italija

Na Sajmu gospodarstva Mostar 2023. dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH dr.sc. Vjekoslav Vuković i zamjenik generalnog tajnika Mirko Bošković održali su sastanak.

Na Sajmu gospodarstva Mostar 2023. dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske  komore BiH  dr.sc. Vjekoslav Vuković i zamjenik generalnog tajnika Mirko Bošković održali su sastanak s direktoricom Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu Sandrom Di Carlo na kojem je razgovarano o budućoj suradnji s ciljem uvezivanja bosanskohercegovačkih i talijanskih kompanija.

Na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije i u dogovoru s ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem dogovoreno je održavanje velikog gospodarskog poslovnog foruma između Republike Italije i BiH koje je planirano za studeni ove godine.

Na ovom forumu bit će upriličeni  paneli, izlaganja, razmjena iskustava i praksi kao i razmjena know-how-a između Italije i Bosne i Hercegovine. U tom kontekstu sudionici će iskazati želju o potencijalnim zajedničkim nastupima na trećim tržištima s Republikom Italijom što je također posljedica sporazuma koji Vanjskotrgovinska komora BiH ima s Unioncammere.

Na ovom forumu očekuje se 50 različitih kompanija iz Republike Italije, posebno iz područja proizvodnje i prerade hrane i zelene tranzicije te tekstilnog, metalskog i drugih sektora za koje se iskaže interes. S bh. strane također se očekuje 50 kompanija i ovo će biti jedan od velikih poslovnih foruma koji se održava u BiH u suorganizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti