Globalni dogovor UN-a

United Group se pridružuje Global Compactu Ujedinjenih nacija

15.05.2023. 13:45 / Izvor: Akta.ba
United Grupa

United Group B.V. obavještava javnost da se pridružila inicijativi Ujedinjenih nacija Global Compact.

United Group B.V. obavještava javnost da se pridružila inicijativi Ujedinjenih nacija Global Compact. Ovo je dobrovoljna liderska platforma koja promoviše razvoj, implementaciju i otkrivanje odgovornih poslovnih praksi širom svijeta.

Ovom objavom, United Group, u okviru koje u Bosni I Hercegovini posluje kompanija Telemach BH, i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH, se pridružuje hiljadama drugih kompanija širom svijeta koje su posvećene poduzimanju odgovornih poslovnih aktivnosti kako bi stvorili svijet kakav svi želimo.

Globalni dogovor UN-a je poziv kompanijama svuda da usklade svoje poslovanje i strategije sa deset univerzalno prihvaćenih principa u oblastima ljudskih prava, rada, životne sredine i borbe protiv korupcije, i da preduzmu akcije u podršci ciljevima i pitanjima UN-a sadržanim u ciljevi održivog razvoja (SDG). Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact je najveća inicijativa korporativne održivosti na svijetu, sa više od 15.000 kompanija i 3.000 neposlovnih potpisnika sa sjedištem u preko 160 zemalja i više od 70 lokalnih mreža.

"Vrijeme je od suštinskog značaja, a mi u United Grupi posvećeni smo integraciji odgovorne prakse u sve aspekte našeg poslovanja i radu s našim dionicima na stvaranju održive budućnosti za sve. Naša odluka da se pridružimo Globalnom dogovoru UN-a jasan je odraz posvećenosti odgovornim poslovnim praksama. Oduševljeni smo što radimo zajedno sa drugim kompanijama i zainteresovanim stranama u ovoj ključnoj inicijativi, i željni smo da doprinesemo pozitivnoj promjeni u svijetu.”, istakla je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Groupe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti