Razriješenje Memića

Za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Bećirović nominiran dr. Edina Jahića

17.05.2023. 07:48 / Izvor: Akta.ba
bećirović

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je i formalno dovršio sve pripremne aktivnosti za razrješenjem ambasadora BiH u Maleziji Senaida Memića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je i formalno dovršio sve pripremne aktivnosti te pokrenuo proceduru u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne  i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja dok je bio na funkciji općinskog načelnika Ilidže.   

"U tom smislu Bećirović je u paketu predložio i razrješenje dosadašnjeg ambasadora u Maleziji Senaida Memića i imenovanje novog ambasadora u toj zemlji", kazao je Feni Alija Kožljak, šef Bećirovićevog kabineta.

Istovremeno, Bećirović je zatražio da se hitno zakaže vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se i zvanično donijela odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog ambasadora.

Kožljak je u tom kontekstu precizirao kako je za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Bećirović nominirao dr. Edina Jahića.

Dodao je kako se radi o kompetentnoj osobi, doktoru nauka i čovjeku koji se školovao i diplomirao u glavnom gradu Malezije - Kuala Lumpuru, te vrsnom profesionalcu s velikom međunarodnim iskustvom koji je radio u Evropskoj komisiji, Evropskoj uniji, Ujedinjenim nacijama…

"S obzirom na to da očekujemo da će se vanredna sjednica Predsjedništva BiH zakazati vrlo brzo, vjerovatno, u narednih dva dana, očigledno da je član bh. Predsjedništva Denis Bećirović u rekordnom roku sve pripremio, donio odluku o razrješenju i nominirao novog ambasadora za Maleziju", kazao je Kožljak.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti