18. ROĐENDAN NA POSEBAN NAČIN

Telemach i Akta.ba: Gerontološkom centru isporučeni TV uređaji

17.05.2023. 14:01 / Izvor: Akta.ba
telemach

U Gerontološkom centru Sarajevo danas je izvršena još jedna primopredaja donacije u okviru Akta.ba projekta "Vrijeme je za dobra djela".

U Gerontološkom centru Sarajevo danas je izvršena još jedna primopredaja donacije u okviru Akta.ba projekta "Vrijeme je za dobra djela", koji organizujemo povodom proslave našeg 18. rođendana.

Još jedna društveno odgovorna kompanija koja se odazvala pozivu za učešće je domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije Telemach BH.

Kompanija je donirala pet TV uređaja koji će biti postavljeni u sobama gdje se nalaze osobe sa demencijom, kako bi se njihov kvalitet života i slobodno vrijeme bar malo poboljšao.

Donaciju su uručile Vedrana Komanović, menadžer za promocije i sponzorstva i Edina Kurić- Zorlak, menadžer za odnose sa javnošću i interne komunikacije.

"Kompanija Telemach je od 2015. godine partner Gerontološkom centru u Sarajevu. Tada smo prepoznali potrebu za edukacijom osoba treće životne dobi o savremenim digitalnim tehnologijama, te smo u okviru naših besplatnih radionica Online Seniori povećali njihovu digitalnu pismenost. Gerontološkom centru smo donirali i 20 prenosivih uređaja na trajno korištenje kao i internet kako bi nakon završetka naših radionica štićenici dalje nastavili sa edukacijama. U partnerstvu sa poslovnim portalom Akta.ba, štićenicima Gerontološkog centra donirali smo danas televizijske prijemnike putem kojih će u budućnosti moći pratiti i vrhunski tv sadržaj iz naše ponude", izjavio je Admir Drinić, CEO Telemach BH.

 

 

O kompaniji Telemach

Kompanija Telemach trenutno važi za vodećeg domaćeg provajdera digitalne i analogne kablovske televizije, usluge širokopojasnog interneta u BiH, te najveći alternativni pružatelj usluge fiksne telefonije na području Bosne i Hercegovine. Napredni servisi Telemacha uvijek su bazirani na najsavremenijim tehnologijama koje u kombinaciji s inovativnim ponudama, prilagođenim potrebama pretplatnika, čine veliku razliku i prednost u odnosu na ostale operatere u Bosni i Hercegovini.

 

 

O Gerontološkom centru 

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite. U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.

Nažalost, demografske promjene u smislu generalnog starenja populacije i sve lošije zdravstveno stanje osoba treće dobi je ostavilo posljedice i na samu organizaciju poslovanja KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Pandemija i posljedične mjere izolacija, prijevoza, bolovanja i ostalih restrikcija su uzrokovale stvarne poremećaje u samom poslovanju ustanove te uveliko povećale obim posla do krajnjih granica izdržljivosti.

Potrebno je pohvaliti predanost i napore svih uposlenika koji su pokazali da su u stanju nositi se sa navedenim izazovima kako bi Ustanova što bolje poslovala u ovim uvjetima. Uposlenici ovog centra se svakodnevno trude da zajedno uz ograničene budžete naprave najbolje za 345 korisnika ovog centra, od kojih je 200 nepokretnih. 

Donacija kompanije Telemach će svakako upotpuniti boravak korisnicama centra uz bogati i zanimljiv TV sadržaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti