upravljanje imovinom

U Tuzli započela realizacija izrade elektronskog registra imovine

23.05.2023. 12:08 / Izvor: Akta.ba
tuzla

Projektom je koncipirano da se kroz radionice razradi 11 ključnih aktivnosti metodologije upravljanja imovinom.

Grad Tuzla je, nakon okončanja procedure javne nabavke u decembru 2022. godine, potpisao ugovor o nabavci softvera za vođenje elektronskog registra nekretnina (općinske imovine), s vizualnom i konsultantskom uslugom upravljanja imovinom sa firmom Libusoft Cicom iz Zagreba.

Potpisivanjem ugovora krenulo se sa aktivnostima koje su predhodile kao preduslov za početak implementacije projekta, te je izvršena priprema i instalacija baze podataka na serveru, kao i instalacija 10 licenci softverskog rješenja Registra imovine na desktop računarima korisnika, čime su se obezbijedili uslovi za početak održavanja najmanje pet radionica.

Projektom je koncipirano da se kroz radionice razradi 11 ključnih aktivnosti metodologije upravljanja imovinom, kao što su: inventura imovine pomoću info-sistema registar nekretnina; organizacija prikupljanja podataka; upotreba knjigovodstvenih podataka; grupiranje imovine u istovrsne grupe i dr. Također planirana je i obuka u programskom softveru, priprema programskog rješenja za GIS sa vezom na Registar imovine.

"Planirano je da se sve projektne aktivnosti okončaju najdalje do kraja 2023. godine, te se očekuje da će do tada biti i unesen veliki broj jedinica imovine, međutim unošenje jedinica imovine očekuje se i u nekoliko narednih godina, do potpune evidencije imovine", saopštila je Služba za geodetske i imovinsko pravne poslove Grad Tuzla.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti