Tužilaštvo KS

Predložen jednomjesečni pritvor za Abdulaha Skaku

25.05.2023. 12:29 / Izvor: Akta.ba
skaka

Istražitelje su "zainteresovale" cifre utrošenog novca za ova dva događaja.

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Abdulahu Skaki, izjavila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Kako je naglasila, pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjetimo, među stvarima koje je radio, a koje trenutno istražuje Tužilaštvo KS su i izvještaji o utrošku sredstava za organizaciju dočeka Nove godine na otvorenom, koji su upriličeni 2017. i 2018. godine. Podsjećamo, 2017. godine glavna zvijezda dočeka bio je Dino Merlin, dok je godinu dana nakon toga Sarajlije zabavljao Zdravko Čolić.

Istražitelje su "zainteresovale" cifre utrošenog novca za ova dva događaja.

Također, među "inkriminacijama" je i uvođenje javne rasvjete na području općine Trnovo, koja ide do Skakine vikendice, kao i iznos utrošen za dopremanje makete bolida Formule E u Sarajevo, u vrijeme kada se govorilo o organizovanju trke ove klase vozila ulicama bh. prijestonice.

Na teret mu se stavljaju i nezakonitosti prilikom zapošljavanja savjetnika u njegovom kabinetu gradonačelnika Sarajeva, kao prilikom dodjele novca organizacijama koje nisu dostavile adekvatan izvještaj o utrošku ranije odobrenih sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti