18. ROĐENDAN NA POSEBAN NAČIN

Madi i Akta.ba: Zabava uz roštilj sa korisnicima Gerontološkog centra

31.05.2023. 10:57 / Izvor: Akta.ba

Upotpunili zabavu uz roštilj.

Još se sliježu utisci sa rođendanske zabave Akta.ba poslovnog portala koja je održana prošlog petka uz korisnike Gerontološkog centra u Nedžarićima. Roštilj, muzika i dobro raspoloženje obilježili su ovu zabavu povodom 18. godina poslovanja. 

Pod motom "Vrijeme je za dobra djela" pokrenuli smo kampanju koja je naišla na oduševljenje i odaziv mnogih kompanija. Jedna od njih je i MADI. Iz ove kompanije rado su se odazvali našem pozivu i obezbijedili meso za roštilj.

"Mi u MADI-ju koristimo praksu "TVOJE JE SAMO ONO ŠTO DAŠ", stoga nas uvijek raduje biti dio lijepih priča", kazali su nam.

kuhari

"Ovom prilikom želimo čestitati Akti punoljetstvo, te zaželjeti mnogo godina uspješnog rada i divnih ideja kao i do sada. Proslaviti rođendan uz korisnike Gerontološkog centra prije svega predstavlja društvenu odgovornost, ali i lijep i human gest prema toj populaciji, a roštilj sa proizvodima MADI je sigurno bio jedan od razloga koji je upotpunio atmosferu.", dodali su.

O donatoru:

Madi d.o.o. datira još od 1989. godine. Tada je sadašnji vlasnik i direktor sa jako malo sredstava otvorio jednu malu trgovinu u kojoj je i sam radio jednu smjenu. Od 1997. godine se pomalo ulazi u posao s bijelom crnom tehnikom i pećima na čvrsto gorivo. Navodim "pomalo" jer se držalo svega par modela televizora i udarni modeli frižidera, veš mašina i naravno peći ALFA VRANJE. Od prvih ozbiljnijih zarada i dijelom iz kreditnih sredstava 2000. godine se pravi farma što će ubudućnosti trajno odrediti novi kurs u kome će se širiti i razvijati Madi d.o.o. Nije trebalo dugo da se počne sa otkupom pilića i uzgojom istih u kooperantskom odnosu gdje bi se pilići u ručnoj klaonici manjeg kapaciteta obrađivali i plasirali na tržište. U 2005. godini se u potpunosti osavremenjava proizvodnja i kupuje se nova automatska klaonica velikog kapaciteta. U međuvremenu se otvaraju novi saloni bijele tehnike i kupuje se objekat u blizini Doboja u kome se takođe otvara salon bijele tehnike. Tako da danas Madi d.o.o. raspolaže sa tri salona bijele i crne tehnike. U 2007. godine u našoj ponudi je i polutrajni program proizvoda, a krajem 2007. godine smo ovladali ISO standardom 9001:2000, te HACCP standardom. U 2008. godini vršimo nova ulaganja u mašinski park pogona za polutrajne proizvode i širimo asortiman proizvoda. Danas je Madi d.o.o. jedan od respektabilnijih proizvođača piletine i proizvoda od piletine sa tendencijom stalnog rasta.

Madi

Roštilj koji je pripremila kompanija Madi bio je sjajan uvod u zabavu koja je mnogim korisnicima Gerontološkog centra izmamila osmijeh na lice. Kako su nam kazali bio je to "najveseliji dan" za njih. Nadamo se da će ova ideja koju je pokrenuo Akta.ba poslovni portal biti podstrek i za druge kompanije da se pridruže kampanji "Vrijeme je za dobra djela" i da nastave ovaj pozitivni niz.

O Gerontološkom centru

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite.

U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.  Nažalost, demografske promjene u smislu generalnog starenja populacije i sve lošije zdravstveno stanje osoba treće dobi je ostavilo posljedice i na samu organizaciju poslovanja KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Pandemija i posljedične mjere izolacija, prijevoza, bolovanja i ostalih restrikcija su uzrokovale stvarne poremećaje u samom poslovanju ustanove te uveliko povećale obim posla do krajnjih granica izdržljivosti.

Potrebno je pohvaliti predanost i napore svih uposlenika koji su pokazali da su u stanju nositi se sa navedenim izazovima kako bi Ustanova što bolje poslovala u ovim uvjetima. Uposlenici ovog centra se  svakodnevno trude da zajedno uz ograničene budžete naprave najbolje za 345 korisnika ovog centra, od kojih je 200 nepokretnih.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti