Uhapšena Nerbisa Mržljak

Zbog povezanosti s narko bosom Cezarom uhapšena vlasnica notarske kancelarije

10.06.2023. 09:13 / Izvor: Avaz.ba
sipa

U okviru akcije SIPA-e u Velikoj Kladuši uhapšena je Nerbisa Mržljak, vlasnica notarske kancelarije.

U okviru akcije SIPA-e u Velikoj Kladuši jučer je uhapšena je Nerbisa Mržljak, vlasnica notarske kancelarije, piše Avaz.

Ona je uhapšena u okviru akcije "Cezar" u kojoj je ranije već uhapšeno 37 osoba širom Evrope, zbog povezanosti s narko bosom Dinom Muzaferovićem Cezarom.

"Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju "Cezar", u sklopu koje je pretresena jedna lokacija.Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo krivotvorenje službene isprave propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine. Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.", izjavili su iz SIPA-e.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opći poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se prema nalogu Općinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti