Podsjetnik na obustavu saobraćaja

Polaganje završnog sloja asfalta u dijelu ulice Džemala Bijedića

11.06.2023. 10:22 / Izvor: Akta.ba
ng

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo jučer je na svom Facebook profilu upoznao građane da su u toku završni radovi u dijelu ulice Džemala Bijedića.

Podsjećamo, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić jučer je na svom Facebook profilu upoznao građane da su u toku završni radovi u dijelu ulice Džemala Bijedića te da će tokom vikenda na tom dijelu saobraćaj biti potpuno obustavljen.

"Polaganje završnog sloja asfalta u dijelu ulice Džemala Bijedića od Fisa do Desete transverzale. Danas i sutra je potpuna obustava saobraćaja zbog završetka radova.", napisao je Efendić.

Ovaj dio ulice bio je skoro u potpunosti dotrajao zbog nepostojanja oborinske odvodnje sa saobraćajnice koja je sada izgrađena kao i obostrani trotoari.

Služba za investicije i komunalnu infrastrukturu Općine Novi Grad uz finansijsku podršku Ministarstva saobraćaja KS i Direkcije za Ceste Kantona Sarajevo realizirala je projekat koji se privodi kraju.

"Osim ovog dijela ulice Džemala Bijedića u ponedjeljak počinju pripremni radovi za izgradnju kružne raskrsnice kod preduzeća Gras na spoju sa ulicom Srđana Aleksića, a završena je procedura projektovanja i javne nabavke i za kružni tok na spoju ulice Džemala Bijedića i Devete transverzale gdje uskoro očekujemo potpisivanje ugovora sa izvođačem radova.", zaključio je.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti