OTVORENI KONKURSI

Forbes stiže u BiH i region i zapošljava!

21.06.2023. 14:16 / Izvor: Akta.ba
forbes

Forbes planira pokretanje licenciranih Forbes digitalnih izdanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori.

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, potpisala je ugovor sa Forbesom kojim je planirano pokretanje licenciranih Forbes digitalnih izdanja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, te organiziranje prepoznatljivih Forbes konferencija i događaja.

Kao dodatak jednom od najutjecajnijih poslovnih medijskih brendova, novi Forbes portali bit će vrhunske platforme za iniciranje razgovora i tema o nekim od najutjecajnijih lidera, menadžera, investitora i poduzetnika iz Adriatic regije, o onima koji pokreću promjene, transformiraju poslovanje i imaju značajan utjecaj na svijet.

S tim u vezi, United Media raspisao je konkurs za urednike i novinare koji je otvoren do 1. jula 2023. godine. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će kontaktirani.

"Uzbuđeni smo što ćemo zajedno sa United Media pokrenuti Forbesova izdanja u Adriatic regionu", rekao je Peter Hung iz Forbesa. "Posvećeni smo promovisanju poduzetništva širom svijeta, a novim izdanjima u  Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori značajno ćemo povećati naše prisustvo u Evropi."

Ugovorom je predviđeno da, do kraja godine, bude pokrenuto pet novih Forbes Adria web stranica.Oni će u potpunosti imati pristup svim Forbes sadržajima, ali će donositi i lokalne priče. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti