održavanje vodoprivrednih objekata

Tender vrijedan desetine miliona KM pripao tek osnovanoj firmi

26.06.2023. 16:04 / Izvor: Akta.ba
tender

Naime, prema podacima iz Aktinog registra, firma "Vodoprivreda" iz Banjaluke osnovana je prije dva mjeseca, tačnije 18.04.2023., a za direktora je imenovan Marko Mazalica.

Posao investicionog održavanja vodoprivrednih objekata težak čak 37,1 milion maraka u 11 opština i gradova "Vode Srpske" su dodijelile preduzećima "Eko euro tim" iz Krupe na Vrbasu i tek osnovanoj firmi "Vodoprivreda" iz Banjaluke, saznaje Akta.ba.

Naime, prema podacima iz Aktinog registra, firma "Vodoprivreda" iz Banjaluke osnovana je prije dva mjeseca, tačnije 18.04.2023., a za direktora je imenovan Marko Mazalica.

rs

S druge strane, tender za nabavku usluga investicionog i redovnog održavanja vodoprivrednih objekata na teritoriji 11 opština i gradova raspisan je u martu, mjesec dana prije osnivanja pomenute kompanije.

Tako je na osnovu svega navedenog, firma koja postoji tek dva mjeseca od države dobila ugovor vrijedan desetine miliona maraka.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora pored ove firme i firma "Eko euro tim" će vršiti investiciono i redovno održavanje vodoprivrednih objekata na teritoriji Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Kozarske Dubice, Srpca, Broda, Dervente, Modriče, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva u naredne četiri godine.

Istaknuto je da su na tender pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača "Eko euro tim" i "Vodoprivreda".

Firma "Eko euro tim" je inače u vlasništvu Dragiše Tubića, a na osnovu dostupnih odluka, nije prvi put da Tubićeva firma dobije ovako vrijedan ugovor od "Voda Srpske".

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti