Podrška razvoju preduzetničke infrastrukture u Ugljeviku i Loparama

29.06.2023. 15:12 / Izvor: Akta.ba
preduzetništvo

Predstavnici Razvojne agencije Republike Srpske posjetili su jučer opštine Lopare i Uglјevik i sa predstavnicima ovih lokalnih zajednica razgovarali o mogućnostima razvoja preduzetničke infrastrukture.

Predstavnici Razvojne agencije Republike Srpske posjetili su jučer opštine Lopare i Uglјevik i sa predstavnicima ovih lokalnih zajednica razgovarali o mogućnostima razvoja preduzetničke infrastrukture.

Kako opština Lopare nema osnovanu poslovnu zonu, niti identifikovane potencijalne lokacije za ovu namjenu, predstavnici RARS-a preporučili su najbolјe raspoložive lokacije  za buduću poslovnu zonu.

Sa predstavnicima Opštinske uprave Uglјevik razmatrane su mogućnosti promocije postojećeg braunfilda u poslovnoj zoni, te analiziran potencijal i potrebna veličina predložene lokacije za novu poslovnu zonu. Date su preporuke i prijedlozi za zapošlјavanje određenog broja nezaposlenih. Osim toga, analizirane su i mogućnosti jačanja polјoprivrede i dugoročnog širenja privrednih aktivnosti u različitim sektorima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti