ŠKODA CHALLENGE 2023.

Predstavnici kompanije Porsche BH postigli visok plasman na Svjetskom takmičenju

30.06.2023. 10:10 / Izvor: Akta.ba

Ostvareni rezultat je za Porsche BH historijskog karaktera jer je tim iz Bosne i Hercegovine po prvi put u jakoj konkurenciji trijumfirao nad ostalim zemljama učesnicama.

U okviru 12. međunarodnog „Škoda Challenge“ takmičenja, održanog u Pragu od 15. - 18.06.2023, kompanija Porsche BH je sa predstavnicima trgovaca brenda Škoda postigla do sada nezapamćen uspjeh.

U takmičenju je učestvovalo 190 učesnika iz 28 zemalja koji su imali priliku pokazati svoja znanja i praktične vještine rada u svim kategorijama prodaje i postprodaje brenda Škoda - od dijagnostike i mehanike do prodaje i rukovođenja timovima.

Ekipa iz Bosne i Hercegovine ostvarila je impresivan uspjeh odnoseći kući čak dvije nagrade. Mehmed Tutundžić (Servis Porsche Sarajevo) osvojio je 3. mjesto u kategoriji "Dijagnostički tehničar" dok je Igor Sejdinović osvojio 3.mjesto u kategoriji "Rukovodilac servisa" (Uno d.o.o. Tešanj).

Ostvareni rezultat je za Porsche BH historijskog karaktera jer je tim iz Bosne i Hercegovine po prvi put u jakoj konkurenciji trijumfirao nad ostalim zemljama učesnicama.

Navedeni događaj je bio jedinstvena prilika za razmjenu iskustava, razgovor o najnovijim tehnološkim dostignućima i novostima iz kompanije Škoda koja je nedavno implementirala promjenu svog vizuelnog identiteta.

"Učešće na "Škoda Challenge 2023“ takmičenju bila je izuzetna prilika da pokažem svoje vještine i znanje. Takmičenje je bilo izuzetno zahtjevno, ali sam bio motivisan da dam sve od sebe i pokažem svoje sposobnosti. Nikada nisam očekivao da ću osvojiti tako visoko mjesto te mi je to iskustvo donijelo ogromnu radost i zadovoljstvo. Postignuti uspjeh za mene predstavlja potvrdu mog napretka i truda koji sam uložio u svoju karijeru. Također, osvajanje trećeg mjesta je motivacija da nastavim sa još većom posvećenošću i intenzitetom u daljnjem usavršavanju“, izjavio je Mehmed Tutundžić, dijagnostički tehničar u servisu Porsche Sarajevo.

"Izuzetna je čast biti dijelom tima koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju "Škoda Challenge 2023". Takmičenje je bilo izuzetno zahtjevno, ali nam je pružilo priliku da se takmičimo sa konkurentima iz cijelog svijeta i pokažemo da smo sposobni da pariramo i puno većim tržištima. Obzirom da sam prvi put učestvovao na ovom takmičenju nisam očekivao ovakav plasman, osvajanje trećeg mjesta na svjetskom takmičenju predstavlja vrhunac mog dosadašnjeg rada. S ponosom ću ovaj uspjeh iskoristiti kao motivaciju za daljnji rast i postizanje novih uspjeha. Ovo postignuće će za mene uvijek biti podsjetnik da se predan rad i upornost uvijek isplate“, izjavio je Igor Sejdinović, rukovodilac servisa Uno d.o.o. Tešanj.

Osvojeni rezultati na "Škoda Challenge" prvenstvu su samo početak novog poglavlja u uspješnoj priči kompanije Porsche BH. Kompanija Porsche BH će i u budućnosti podržavati slične programe za svoje trgovce i uposlenike i na taj način doprinijeti unapređenju automobilske industrije u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti