Vlada odobrila

Počelo popunjavanje upisnih kvota na Univerzitetu u Bihaću

30.06.2023. 12:16 / Izvor: Fena
Faks

Vlada Unsko-sanskog kantona odobrila je upisne kvote, koje su prethodno utvrđene na sjednici Senata Univerziteta u Bihaću.

Vlada Unsko-sanskog kantona odobrila je upisne kvote, koje su prethodno utvrđene na sjednici Senata Univerziteta u Bihaću, te je već počeo prijem dokumenata za upis studenata na sedam fakulteta ovog univerziteta.

"Upisna kvota za prvi ciklus je 402 studenta, od čega 355 redovnih i 47 samofinancirajućih studenata. Za drugi ciklus je 105 samofinancirajućih, dok je za treći odobreno 10 također samofinancirajućih studenata. Riječ je o dosta sličnoj upisnoj kvoti kao i prošle godine, što je određeno procjenom na osnovu broja završenih maturanata u ovdašnjim srednjim školama", kazao je prorektor za financije i razvoj Univerziteta u Bihaću prof. dr. Atif Hodžić.

Najveća odobrena upisna kvota je na pet odsjeka Tehničkog fakulteta, s obzirom na broj zainteresiranih i upisanih studenata u prethodnih nekoliko akademskih godina.

"Što se tiče prvog ciklusa, na tih pet odsjeka upisujemo 90 redovnih i 15 redovnih - samofinancirajućih studenata. Naravno, kvote su različite zavisno od odsjeka, odnosno napravljenih procjena na osnovu iskustva iz prethodnih godina. Broj mjesta za vanredne studente, prema odluci Kantonalne vlade nije ograničen", istakao je dekan Tehničkog fakulteta prof. dr. Damir Hodžić.

Prvi upisni - prijemni rok traje do sredine jula, dok će drugi biti otvoren tokom većeg dijela osmog mjeseca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti