Uz pomoć prijatelja

Mirza Teletović otvorio košarkaški teren: Ovo je poklon mojoj Jablanici

03.07.2023. 08:36 / Izvor: Akta.ba
jablanica

Proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović jučer je u Jablanici otvorio košarkaški teren, isti onaj teren na kojem je napravio prve igračke korake.

Proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović jučer je u Jablanici otvorio košarkaški teren, isti onaj teren na kojem je napravio prve igračke korake.

Tim povodom Mirza se obratio na svom Facebook profilu - “Uz pomoć prijatelja, danas smo otvorili košarkaški teren u Jablanici. Isti onaj teren gdje sam napravio svoj prvi dvokorak, a kasnije i košarkašku karijeru. Na ovom, do jučer betonskom terenu, zavolio sam košarku, zavolio sam zvuk lopte, koja para mrežicu. Zavolio sam igru, a ta igra mi je dala prijatelje za cijeli život.

Igralište pored škole, ispod moje kuće u Jablanici, gdje sam se vratio da živim sa porodicom, godinama je zapušteno i godinama planiram da to promijenim i ove godine, uspjeli smo u tome.

Zajedno sa donatorom, kojeg smo doveli, obnovljeni su teren, tribine, te je postavljena zaštitna ograda, kao i najmoderniji reflektori, te sa zadovoljstvom ovaj teren poklanjam građanima moje Jablanice, a prvenstveno djeci.

Već u prvom satu, nakon obnove terena, na njemu je bilo desetine dječaka i djevojčica, te se ponovo zacula dječija graja i tapkanje lopte po terenu.

Sretan sam sto Jablanica ponovo ima uslove da iznjedri neke nove klince, koji ce zahvaljujući sportu, dosanjati svoje snove, kao sto sam ih ja dosanjao!

U narednih nekoliko dana, na ovom terenu ce djecčaci i djevojcice uzivati u košarkaskom kampu MT3, odakle će, uvjeren sam, ponijeti pregršt lijepih uspomena, koje će ih pratiti cijeli život.”, napisao je Mirza Teletović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti