BROJNI IZLAGAČI

Ministar Mijatović posjetio Međunarodni sajam "Real Expo 2023"

20.07.2023. 09:08 / Izvor: Akta.ba

Ministar Mijatović jučer je posjetio Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine "Real Expo 2023".

Ministar Mijatović jučer je posjetio Međunarodni sajam građevinarstva i ulaganja u nekretnine „Real Expo 2023".

U toku obilaska sajamske postavke razgovarao je sa izlagačima koji ove godine dolaze iz dvanaest država. Upoznali su ga sa čime se to oni bave, ponudili usluge i dali dosta dobrih ideja kako pomoći razvoju privrede.

"Sajmovi su generalno mjesto za umrežavanje, razmjenu ideja i proširenje poslovanja, a Real Expo je uz sve to i mjesto druženja gdje, zahvaljujući prije svega organizatoru, vlada jedna ugodna i prijateljska atmosfera", rekao je Mijatović.

Pohvalio je ideje organizatora, izvanrednu ponudu koja spaja inovativnost, ideje, poslovne ljude regiona i svijeta koji razmjenjuju poslovne poduhvate i stvaraju bolji ambijent za dalju saradnju.

Sarajevo je kao domaćin sajma Real Expo 2023 pokazalo da je centar okupljanja privrednika i investitora i to ne samo iz Bosne i Hercegovine nego i šire, a to zadužuje Ministarstvo privrede da još odgovornije brine o privredi i ulaže maksimalne napore za njen razvoj.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo prepoznaje važnost promocije privrede, pa tako za ovu godinu provodi Program "Poslovni sajmovi ili slične manifestacije 2023", putem kojeg se pruža podrška organizaciji sajmova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti