višestruke prednosti

Skupština Brčko distrikta uvela registar donacija

25.07.2023. 11:47 / Izvor: Akta.ba
brčko

Registar je programirao administrator za informacijske tehnologije u Stručnoj službi Skupštine, po struci diplomirani inženjer elektrotehnike Stefan Marjanović.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić је rekao da su prednosti ovog registra višestruke te da aplikacija omogućuje transparentnost u pogledu trošenja javnih sredstava, priopćeno je iz Skupštine Brčkog.

“Građani imaju pristup informacijama o tome kako se sredstva koriste i mogu provjeriti je li novac ispravno utrošen. Registar potiče odgovornost organizacija koje primaju sredstva. Kada su financijske transakcije javno dostupne, udruge su sklonije odgovornom korištenju novca i pridržavanju financijskih pravila. I na koncu, registar omogućuje građanima da na temelju tih informacija donesu odluke o podržavanju određenih organizacija ili doniranju novca”, rekao je predsjednik Milić.

Naveo je da je registar programirao administrator za informacijske tehnologije u Stručnoj službi Skupštine, po struci diplomirani inženjer elektrotehnike Stefan Marjanović.

Marjanović je istaknuo da registar mrežne aplikacije prati novčani tok donacija Skupštine udrugama građana, sportskim kolektivima i vjerskim zajednicama, kao i pravdanje utroška tih sredstava od korisnika za tri godine.

“Do sada je u registar uneseno 312 izvješća o utrošku doniranih proračunskih sredstava za 2022. i 2021. godinu, koja je podnijelo 95 udruga građana, sportskih kolektiva i vjerskih zajednica. Podatci se unose i dalje, kontinuirano, kako nam pristignu izvješća. Unijet ćemo i podatke za 2019. godinu”, naveo je Marjanović.

Na kraju je kazao da Stručna služba Skupštine radi na novim mrežnim aplikacijama koje će olakšati i modernizirati sve poslovne procese koji se odvijaju unutar Skupštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti