HAOS U BANOVIĆIMA

Bego Gutić s građanima uspio ući u zgradu Općine, u tuči bilo i povrijeđenih

31.07.2023. 14:14 / Izvor: Akta.ba
banovići

Nakon što je jutros vladao opći haos ispred zgrade Općine Banovići situacija se smirila. Načelnik Bego Gutić (SDA) je s građanima ušao u prostorije Općine.

Nakon što je jutros vladao opći haos ispred zgrade Općine Banovići situacija se smirila. Načelnik Bego Gutić (SDA) je s građanima ušao u prostorije Općine.

Pune ruke posla imali su policajci koji su smirivali situaciju. U jednom trenutku je izbila opšta tuča. Na mjesto događaja stigla je i specijalna policija.

Intervenisala je i hitna pomoć, jednoj ženi je pozlilo dok druga tvrdi da joj je povrijeđena ruka.

Podsjećamo, do uzavrele političke situacije je došlo nakon što je načelnik Gutić izgubio podršku u Općinskom vijeću Banovići te je PDA pokrenula inicijativu za njegov opoziv.

Naime, okupljanje, koje je preraslo u nerede, organizirao načelnik Gutić pošto se očito ne može pomiriti s činjenicom da bi mogao izgubiti vlast. On tvrdi kako procedura smjene nije pokrenuta prema propisima.

Podsjetimo, na vanrednoj sjednici 6. jula 14 vijećnika, od 25 koliko broji Općinsko vijeće Banovića, glasalo je za pokretanje Inicijative za opoziv Bege Gutića.

Novi predsjedavajući i zamjenik pokušali su još 7. jula ući u zgradu Općine, ali im je pristup, navodno po nalogu Gutića, fizički zabranjen.

Upozorili su da bi se slično moglo desiti i 31. jula, što se obistinilo.

Gutić je jutros pozvao građane da se u 7:30 pojave ispred zgrade Općine.

"Pozivam Vas sutra (ponedjeljak) u 7:30h na organizovano okupljanje i doček ispred zgrade Općine Banovići povodom najavljenog nasilnog ulaska u Općinu od strane PDA Sifeta Ikanovića, Žunić Edina, Kovacević Nermina i drugih. U cilju što svečanijeg dočeka pozivam Vas da ponesete cvijeće. Nakon svečanog dočeka planiran je prijem i kahva u kabinetu općinskog načelnika", napisao je Bego Gutić jučer.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti