Promocija saradnje

Generalni sekretar Islamske privredne komore u posjeti VTK BiH

08.08.2023. 07:41 / Izvor: Akta.ba
ICCIA

Kako je istakao Khalawi, cilj njegove posjete je promocija saradnje i mogućnosti ulaganja između ICCIA-e i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Generalni sekretar Islamske komore za trgovinu, industriju i poljoprivredu (ICCIA)  Yousef Khalawi, posjetio je Vanjskotrgovinsku komoru Bosne i Hercegovine i tom prilikom sa potpredsjednikom Ahmetom Egrlićem razgovarao o brojnim pitanjima od obostranog interesa kako za dvije komore, tako i bosanskohercegovačke i privrednike zemalja članica Islamske komore.

Kako je istakao Khalawi, cilj njegove posjete je  promocija saradnje i mogućnosti ulaganja između ICCIA-e i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine  slijedom čega su na sastanku razmjenjena mišljenja o načinima jačanja ekonomskih veza i bilateralnih odnosa.

Iako je Vanjskotrgovinska komora BiH pridružena članica Islamske komore, to joj ne uskraćuje mogućnost korištenja svih benefita koje imaju i punopravne članice. Kako je Khawali istakao, Islamska komora je 2021. godine doživjela kompletnu reorganizaciju i svrstala se među najjače organizacije ovog tipa na svijetu.

Nudi pregršt novih usluga i posvećena je jačanju mreže komora članica jačajući njihove sopstvene kapacitete. S tim u vezi izražena je spremnost da se pozitivna iskustva i znanja prenesu i na VTK BIH.

Sastanak je rezultirao  produktinim dijalogom o potencijalnim oblastima saradnje, uključujući trgovinu, investicije i aktivnosti privatnog sektora, te su dogovorene naredne aktivnosnosti koje imaju za cilj približavanje Vanjskotrgovinske komore članicama Islamske komore, a samim tim i velikom broju potencijalnih poslovnih partnera i investitora njenih članica,

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti