PREDSJEDAVAJUĆI GRADSKOG VIJEĆA

Posao ostaje u krugu porodice: Firma Jasmina Ademovića ima novog direktora

16.08.2023. 12:08 / Izvor: Akta.ba
ademovic

Firma IBS d.o.o. u vlasništvu Jasmina Ademovića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva ima novog direktora, saznaje Akta.ba.

Firma International Business Services, Limited Liability Company ili skraćeno IBS d.o.o. u vlasništvu Jasmina Ademovića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva ima novog direktora, saznaje Akta.ba.

Naime, na osnovu dostupnih podataka u Aktinom registru, Ademović je na svoju funkciju postavio svoju suprugu Ademović Azru.

ademovic

Firma je osnovana 2016. godine, a pod djelatnošću je navedeno da se radi o agenciji za promociju (reklamu i propagandu).

Ukupan prihod ove firme u 2022. godini iznosi 4.010,00 KM.

Podsjećamo, Ademović je posljednjih dana došao u centar javnosti jer traži opoziv aktuelnog načelnika Općine Centar Srđana Mandića zbog kako navodi njegovog nerada.

"Ja sam jedan od 16 vijećnika koji su podnijeli inicijativu. Problemi ne traju od jučer, ali su eskalirali prije godinu i pol. Mi smo imali nekoliko kriznih sastanaka sa vrhovima stranaka, ali nismo ništa uspjeli riješiti. Iza ovoga stoji veliki broj ljudi”, izjavio je ranije Ademović, priznajući kako je odluka isključivo bila na vijećnicima.

Dodao je kako je siguran da će Mandić biti opozvan, a da on nema namjeru umjesto njega da se kandiduje na tu funkciju, pa čak i ako NiP bude insistirao.

E.S.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti