Redovna sjednica

FERK izdao više dozvola za proizvodnju električne energije

21.08.2023. 10:56 / Izvor: Fena
FERK

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine- FERK danas je održala redovnu sjednicu na kojoj su donesena rješenja.

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine- FERK danas je održala redovnu sjednicu na kojoj su donesena rješenja kojima se izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije u solarnim fotonaponskim elektranama za Geo Wat Mario Krmek Stolac, Maxima IST d.o.o. Mostar, „GSL Auto Centar“ d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, „Ivanović“ d.o.o. Livno, „Eko-Servis“ d.o.o. Tešanj i Samostalna obrtnička radnja „Bokan-Sol“ iz Posušja.

Osim toga, donesena su rješenja kojima se izdaju dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositeljima zahtjeva SE Čuljak iz Mostara i T.P. „Omerbašić“ d.o.o. Tešanj, saopćeno je iz FERK-a.

Doneseno je i rješenje kojim se gospodarskom društvu Winter Wind d.o.o. Tomislavgrad izdaje obnovljena Dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda, dok je za podnositelja zahtjeva „Kopex-Sarajlić“ d.o.o. Srebrenik, zbog promjene broja transportnih jedinica, izdana izmijenjena i dopunjena Dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom.

Na današnjoj redovitoj sjednici FERK je usvojio nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva Markota d.o.o. Posušje i Obrt „RnP Energy“ vlasnika Dalibora Gudelja iz Busovače, te nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva „Foton“ vlasnika Huskića Suada iz Tešnja i „Agro-Brišnik“ d.o.o. Tomislavgrad.  

Nacrti dozvola i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirana osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 29. augusta ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

FERK je također donio rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica
„Elektrodistribucija“ Sarajevo, stoji u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti