Završen proces drugog audita

Potvrđen certifikat standarda kvaliteta ISO 9001:2015 za Akta.ba

22.08.2023. 14:19 / Izvor: Akta.ba
audit akta

Eksterni audit potvrdio certifikat standards kvaliteta ISO 9001:2015 u firmi Eurokapija d.o.o. Ilidža - Akta.ba.

Auditori Instituta za standarde i sigurnost uspješno su završili proces drugog audit nadzora za standard kvaliteta ISO 9001:2015 u  Eurokapija d.o.o. Ilidža - Akta.ba

Audit je pokazao da postoji puna usklađenost poslovanja s zahtijevima standarda ISO 9001:2015.

Uvođenjem standarda ISO 9001:2015  Eurokapija d.o.o. Ilidža - Akta.ba je svoje poslovanje uskladila sa novim, najpoznatijim i međunarodno priznatim standardom kvaliteta.

Uvođenjem i primjenom ISO standarda Akta.ba portal je pokazao svoje opredjeljenje i posvećenost ka unapređenju poslovanja, stavljajući u fokus zadovoljstvo svojih saradnika, korisnika, proizvoda i usluga.

Nedavno je za portal naš portal govorio Nermin Mahmutović, direktor Instituta za standard i sigurnost ISS Sarajevo kazavši da je Institut za standarde i sigurnost postao lider obuka na teritoriji Zapadnog Balkana. 

"ISO 9001 je međunarodni standard koji sadrži zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji koje organizacija mora ispuniti da bi uskladila svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama", pojasnio je Mahmutović, dodajući da organizacije koje posjeduju certifikat ISO 9001:2015 dokazuju uspješno implementiran sistem upravljanja kvalitetom u svojoj organizaciji.

Samim time Akta je i ovaj put pokazala da je organizacija koja radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima međunarodnih normi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti