SASTANAK SA PRIVREDNICIMA

Grad Živinice će prvi put biti Grad partner Sajma privrede u Tešnju

07.09.2023. 07:57 / Izvor: Akta.ba
živinice sastanak

Gradonačelnik Began Muhić jučer je sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Živinice održao radni sastanak u vezi priprema za

Gradonačelnik Živinica Began Muhić jučer je sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Živinice održao radni sastanak u vezi priprema za 17. Međunarodni sajam privrede u Tešnju, koji će se održati od 27. do 30. septembra tekuće godine.

Naime, Grad Živinice će prvi put biti Grad partner Sajma u Tešnju i zajedno sa Udruženjem privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj učestvovati u organizaciji jedne od najznačajnijih privrednih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Zemlja partner Sajma ove godine je Mađarska.

Pored izlagača, očekuju se predstavnici privrednika iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, javnih kompanija, predstavnici privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Dakle, Grad Živinice i njeni privredni subjekti će ove godine imati priliku da na 17. Međunarodnom sajmu privrede Tešanj – BiH 2023 na poseban način predstave svoje potencijale i da učestvuju u povezivanju privrednog sektora.

Međunarodni sajam privrede u Tešnju zahvaljujući svom dugogodišnjem uspjehu izgradio je reputaciju stabilne i značajne platforme za povezivanje privrednog sektora, te je jednim dijelom i nosilac ekonomskog razvoja u Bosni i Hercegovini.

Sajam će se održati na prostoru koji obuhvata više od 20.000 metara kvadratnih. Učesnicima će na raspolaganju biti dostupan unutrašnji izložbeni prostor od 6.000 m2 i više od 15.000 m2, za afirmativnu prezentaciju kompanija, njihovih proizvoda i usluga.

Na Sajmu će učestvovati gotovo 500 izlagača, što predstavlja povećanje sajamskih kapaciteta za 40 posto u odnosu na godinu ranije.

Prepoznajući važnost i značaj održivog razvoja i energetske tranzicije, centralna tema ovogodišnjeg Sajma u Tešnju je "Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost", u čemu je Grad Živinice u posljednje vrijeme zaista u velikoj mjeri prepoznatljiv.

Gradonačelnik Muhić je ovom prilikom još jednom pozvao sve privredne subjekte sa područja Grada Živinice, koji žele da se predstave na navedenom 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, da se prijave u Centar za biznis Grada Živinice, lično, na mail: biznis@gradzivinice.ba, ili na telefon: 035 743 304. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti