Petu godinu zaredom

Dopredsjednik Vuković jednoglasno izabran za člana UO Eurokomore

11.09.2023. 14:52 / Izvor: Akta.ba
vtk

Dopredsjednik VTK BiH Vjekoslav Vuković, već petu godinu zaredom izabran je za člana Upravnog odbora Eurokomore.

Dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine dr.sc. Vjekoslav Vuković, već petu godinu zaredom izabran je za člana Upravnog odbora Eurokomore, asocijacije koja je jedna od najvećih poslovnih organizacija u Briselu.

"Velika je čast biti pet godina u timu koji podržava poslovnu zajednicu i nastoji iznaći najbolja rješenja za aktualnu problematiku s kojom se ista suočava. Posebno me raduje činjenica da Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine kroz zastupljenost u različitim asocijacijama i kroz suradnju s kolegama iz Europske unije, a i šire, jača svoju poziciju i postaje prepoznatljiv partner u međunarodnim odnosima. Ono za što se kao član Upravnog odbora zalažem jeste intenziviranje aktivnosti koje će rezultirati unapređenju poslovnog ambijenta i pokretanju zajedničkih projekata od međusobnog interesa prvenstveno za naše članice a onda i nas komore", kazao je dopredsjednik Vuković nakon izbora u UO.

Tokom stastanka dopredsjednik Vuković je podsjetio na aktivnosti VTK BiH realizirane zahvaljujući aktivnom angažmanu u Eurokomori. Posebno su istaknute aktivnosti vezane za:

• Zaključivanje Sporazumа o pristupanju bh. gradova mreži UNESCO gradova,

• Pristup antikorupcijskim alatima u saradnji sa PK Italije,

• Zaključivanje memoranduma o suradnji s komorom Poljske i i posjeta poljske privredne delegacije u junu 2022. godine,

• Potpisivanje sporazuma o suradnji VTК BiH i HGK , te realiziranje obuke kadrova VTK BiH na teme apliciranja za EU fondove, kao i posjeta hrvatskih eksperata na temu Šengena.

• Uspostavljanje suradnje s Unioncamere i realiziranje Poslovnog foruma, te

• Kontinuirano održavanje sastanaka pridruženih i nekorespodentnih članica Eurokomore,

Nakon današnjeg izbora članova Upravnog odbora Eurokomore za pridružene i nekorespondentne članice za 2024. godinu izabrani će biti verificirani na predstojećoj Generalnoj skupštini Eurokomore koja će se održati u novembru 2023. godine.

Podsjećamo, Eurokomora predstavlja preko 20 milijuna kompanija kroz 45 članova i europsku mrežu od 1.700 regionalnih i lokalnih komora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti