Zaštita potrošaća

Ministar potvrdio: Početkom narednog mjeseca proizvodi po sniženim cijenama

18.09.2023. 13:59 / Izvor: Akta.ba
cijene

Sastanku je prisustvovala pomoćnik ministra za resor trgovine Dušanka Tegeltija.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je danas da je planirano da proizvodi po sniženim cijenama građanima budu dostupni već početkom narednog mjeseca.

Šulić je na sastanku sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača naveo da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i od nula odsto, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

On je informisao predstavnike udruženja o zaključcima sastanka koji je krajem protekle nedjelje održan sa predstavnicima trgovaca, distributera i domaćih proizvođača na kojem je dogovoreno da se u narednim danima definiše lista proizvoda koji će građanima Republike Srpske biti dostupni po značajno nižim cijenama.

On je pozvao predstavnike udruženja za zaštitu potrošača da budu aktivan partner u sprovođenju kampanje "Društveno odgovorni" i da na terenu prate realizaciju aktivnosti i uključenost privrednih subjekata, te informišu Ministarstvo u slučaju uočenih nepravilnosti.

Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su proširivanje obuhvata kampanje "Društveno odgovorni" na domaće proizvođače i dobavljače, ističući spremnost da uzmu aktivno učešće u praćenju i analizi realizacije i efekata ove kampanje.

Sastanku je prisustvovala pomoćnik ministra za resor trgovine Dušanka Tegeltija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti