Akcije "Alterego I i II": SIPA vrši pretrese na 15 lokacija u nekoliko gradova

26.09.2023. 11:13 / Izvor: N1
sipa

Uzimajući u obzir da su operativne akcije "Alterego I i II" u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativnih akcija "Alterego I i II", na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Organizovani kriminal", "Krivotvorenje isprava", "Ovjeravanje neistinitog sadržaja", "Nedopušteno skladištenje robe" i "Krijumčarenje" propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine kao i krivična djela "Udruživanje radi vršenja krivičnog djela", "Falsifikovanje isprave", „"Izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja", "Davanje mita", "Primanje mita", "Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja" i "Trgovina uticajem" propisana Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Pretresi se vrši po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banja Luci a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i u saradnji sa Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske i Tuzlanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su operativne akcije "Alterego I i II" u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti