Gluhi telefoni

ONSA najavljuje otvaranje, Općina odlaže: Garaža i dalje ne može biti u funkciji

28.09.2023. 15:44 / Izvor: Akta.ba
gažara

Zbog propusta Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo podzemna garaža G3 u Kolodvorskoj ulici (kod Hitne pomoći) i dalje se ne može pustiti u funkciju.

Zbog propusta Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo podzemna garaža G3 u Kolodvorskoj ulici (kod Hitne pomoći) i dalje se ne može pustiti u funkciju, saopćeno je danas iz Općine Novo Sarajevo

Naime, Općina Novo Sarajevo planirala je da se garaža pusti u rad sutra (petak 29.9.2023.). Otvaranje je za Akta.ba potvrđeno i iz JP ONSA i to u 14:00.

Međutim, prilikom jučerašnjih posljednjih priprema za stavljanje garaže u funkciju, Općina je od strane djelatnika Javnog preduzeća "ONSA", kojem je garaža dodijeljena na održavanje i upravljanje, prvi put upoznata sa problemima u vodosnabdijevanju garaže.

ONEMOGUĆEN PROTIPOŽARNI SISTEM

"Prema informacijama od strane KJKP "ViK", koji je na poziv nadležne općinske službe urgentno uputio ekipu na teren, u šahtu su trebala da postoje dva funkcionalna priključka, jedan za sanitarnu mrežu, drugi za protivpožarni sistem. Međutim, zatečeno je prespajanje priključka vodom protivpožarnih sistema na priključak sanitarne mreže, zbog toga što je nakon asfaltiranja kružnog toka ostao dostupan samo jedan od postojeća dva ventila (drugi je ostao ispod asfalta). Na ovaj način je onemogućeno stavljanje u funkciju protivpožarnih sistema, a samim tim i puštanje garaže u rad", navode iz Općine.

Dodaju da je Općina hitno uputila urgenciju Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo, koji je implementator projekta i stručni nadzor na izgradnji garaže i kružnog toka, te zatražila odgovore o navedenom, kao i hitno rješavanje problema koji je napravljen, a zbog kojeg se prolongira otvaranje garaže i pravi dodatna šteta građanima.

TEHNIČKI PRIJEM ZAVRŠEN, PROPUSTI OSTALI

Napominju da je Zavod Općini predao objekat garaže G3 "kao funkcionalan" i "sa pravomoćnim odobrenjem za upotrebu", te ostaje nejasno kako je izvršen tehnički prijem objekta, odnosno kako na vrijeme nije uočen navedeni propust.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti