POTVRĐENO ZA AKTA.BA

BiH će uskoro dobiti najvećeg proizvođača stočne hrane u državi

29.09.2023. 10:28 / Izvor: Akta.ba
stočna hrana

Najuspješnija kompanija u proizvodnji proizvoda od mesa i mesa peradi "Madi" se i ove godine nalazi na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju.

Najuspješnija kompanija u proizvodnji proizvoda od mesa i mesa peradi "Madi" se i ove godine nalazi na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, zajedno sa svojih šest preostalih firmi.

Tom prilikom smo razgovarali sa Maidom Jabandžićem, direktorom kompanije, koji nam je rekao da je Madi jedna od najturbulentnijih kompanija u BiH i da je to možda i najbolji razlog zašto su tu gdje jesu.

Kazao je da su najveći proizvođači piletine sa više od 18 miliona jedinica godišnje i da Madi ide uzlaznom putanjom.

" Kompanija Madi ide uzlaznom putanjom i mi paralelno uvijek radimo na mnogo projekata. U januaru ove godine povećali smo kapacitet klaonice sa šest hiljada na osam hiljada pilića po satu i Agromix naša firma u Doboju koju završavamo u narednih mjesec dana bit će najveći proizvođač stočne hrane u državi", najavio je Jabandžić za portal Akta.ba.

madi

Kompanija će time poznati prepoznatljiva ne samo u BiH već i u regionu.

Podsjećamo, 2021. godine je tešanjski Madi kupio dobojski Agromix i time spasio radna mjesta, ali i dao doprinos razvoju poljoprivrede i prerađivačke industrije.

Mnogo se uložilo u infrastrukturne projekte u cilju povećanja kapaciteta u svim proizvodnim segmentima, a ova akvizicija je dala značajan doprinos u razvoju poljoprivrede u BiH.

Pored toga Madi iz godine u godinu nastavlja da podržava i sajam u Tešnju, koji kako Jabandžić navodi prerasta u jednu od najozbiljnijih poslovnih manifestacija u cijeloj državi.

"Već dugi niz godina smo tu kao akteri i učesnici i moram priznati na početku je to bilo u lokal-patriotskom smislu, ali danas odgovorno tvrdim da je ovo jedna od najozbiljnijih manifestacija kada je realni sektor u pitanju", poručio je Jabandžić.

Mišljenja je da su sajmovi prilika za nove poslovne priče i da su već sada napravili pozitivne iskorake.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti