Prilagođavanje cijena

DHL Express najavljuje povećanje cijena od 01. januara 2024. u Bosni i Hercegovini

29.09.2023. 11:51 / Izvor: Akta.ba
DHL

DHL Express, vodeća kompanija za međunarodne express usluge u svijetu, najavila je danas prilagođavanje cijena.

DHL Express, vodeća kompanija za međunarodne express usluge u svijetu, najavila je danas prilagođavanje cijena koje će stupiti na snagu od 01. januara 2024. godine. Prosiječno povećanje u Bosni i Hercegovini će biti 6.9 %. Određene dodatne usluge i doplate će također biti cjenovno prilagođene. Za više informacije posjetite link.

“Sve u svemu, globalna  makroekonomska situacija je počela da se stabilizuje, iako je neizvjesnost i dalje prisutna. Kroz ova turbulentna vremena, pružamo stabilne i pouzdane usluge svim našim klijentima širom svijeta,” rekao je gdin Edin Emšo, direktor, DHL Express u Bosni i Hercegovini. “Sa godišnjim prilagođavanjem cijena, možemo nastaviti investirati u poboljšana rješenja, povećati fleksibilnost naše mreže i fokusirati se na našu odgovornost prema okolišu kako bismo pružili otporna i održiva logistička rješenja.”

DHl Express prilagođava cijene na godišnjem nivou, uzimajući u obzir inflaciju i dinamičnost valute, kao i   administrativne troškove vezane za regulatorne i sigurnosne mjere. Lokalne vlasti i međunarodni autoriteti redovno ažuriraju ove mjere u više od 220 zemalja i teritorija koje servisira DHL Express. Ovisno od lokalnih uvjeta, prilagođavanje cijena će se razlikovati od zemlje do zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti