Sajam privrede u Tešnju

ProCredit Bank predana ekonomiji i održivom razvoju BiH

03.10.2023. 07:54 / Izvor: Akta.ba

U periodu od 27. do 29. septembra 2023. godine, ProCredit Bank je učestvovala na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju.

U periodu od 27. do 29. septembra 2023. godine, ProCredit Bank je učestvovala na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, jednom od najznačajnijih ekonomskih događaja u Bosni i Hercegovini. Ovaj sajam, okupljajući preduzetnike, investitore i privrednike iz različitih sektora, predstavlja priliku za dijalog, razmjenu iskustava i promociju poslovnih inovacija.

ProCredit Bank, koja već 26 godina kontinuirano podržava privredu u Bosni i Hercegovini, učestvovala je na sajmu kao vodeća banka za privrednike i prvi izbor za MSME sektor (vrlo mala, mala i srednja preduzeća). Prisutnost ProCredit Bank na ovom događaju nije bila samo poslovna obaveza, već i odlična prilika za prezentaciju poslovanja, ostvarivanje kontakata sa privrednicima iz različitih sektora, regiona i zemalja, te razmjenu iskustava i ideja.

Srđan Ožegović, član Uprave ProCredit Bank, istakao je važnost ovog sajma za cjelokupnu privredu u zemlji. Ožegović je pohvalio organizaciju sajma i istakao izvanredne izlagače koji su doprinijeli raznolikosti i kvaliteti događaja. "Sajam u Tešnju ima izuzetan značaj za cijelu zemlju, jer okuplja privrednike iz različitih industrijskih grana, doprinose ekonomskom razvoju, promociji zemlje i primjer je angažovane ekonomije. Raduje me što imamo priliku da baš ovdje najavimo otvorenje naše nove poslovnice u Jelahu, što će dodatno unaprijediti našu prisutnost i podršku lokalnim preduzetnicima", kazao je Ožegović.

PANEL TEŠANJ

 

Njegovo učešće na panelu "Zelena budućnost: Sunčeva snaga i vjetar promjene" bilo je posebno zapaženo.

Na panelu, Ožegović je podijelio iskustva ProCredit Banke u finansiranju solarnih elektrana. Naglasio je da je banka već 2014. godine realizovala prvo ulaganje u obnovljive izvore energije, a do 2021. godine j podržala otprilike 50 takvih projekata. Međutim, prošle godine je došlo do značajne ekspanzije, pri čemu je samo u jednoj godini realizovano više od 50 investicija u obnovljive izvore energije, uz podršku ProCredit banke u iznosu od više od 50 miliona KM. Zanimljivo je napomenuti da se među ovim projektima posebno ističu ulaganja u solarnu energiju za vlastite potrebe privrednika, što je bila i jedna od najaktuelnijih tema ovogodišnjeg sajma.

Merhila Đulić-Mujkanović, zamjenica direktora Filijale Sarajevo, govorila je o Zelenoj revoluciji ProCredit banke, ističući posvećenost banke održivim praksama i podršci ekološki odgovornim projektima.

Učestvovanje ProCredit Bank na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju predstavlja potvrdu posvećenosti podršci privredi i održivom razvoju Bosne i Hercegovine. 

Također, sajam je bio idealna prilika za ProCredit Banku da najavi otvaranje nove poslovnice planirane za 4. oktobar u Jelahu. Ova ekspanzija mreže dodatno će ojačati prisutnost banke u zajednici i omogućiti još bolju podršku lokalnim privrednicima.

Za više informacija o novoj poslovnici i uslugama ProCredit Bank posjetite web stranicu ili kanale društvenih mreža LinkedinFacebook ili Instagram.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti