Od 7. do 11. oktobra

Bh. kompanije izlažu na sajmu "Anuga Fine Food 2023" u Kelnu

08.10.2023. 10:29 / Izvor: Fena
Bh food

VTKBiH i ove godine je organizovala zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija na sajmu "Anuga Fine Food 2023".

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) i ove godine je organizovala zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija iz oblasti prehrambene industrije na sajmu "Anuga Fine Food 2023", koji se održava od 7. do 11. oktobra u Kelnu.

Na nacionalnom štandu Bosne i Hercegovine, ukupne kvadrature 71,5 m2, smještenom u Hali 11.1 na sajmištu ‘Koelnmesse’, svoje proizvode predstavit će pet kompanija: As Holding d.o.o., Jami d.o.o., Kolmix d.o.o., Mladegs Pak d.o.o. i Violeta d.o.o.

Stručna saradnica u Sektoru za međunarodne ekonomske odnose VTKBiH Stanislava Perišić izjavila je da je to jedan od najvećih i najprestižnijih sajmova u prehrambenom sektoru, gdje se susreću inovacija, kvalitet i autentičnost, a tema sajma ove godine je održivi rast.

"Uticaj izlaganja u Kelnu na izvoz pojedinačnih firmi je značajan. Njemačka je i ove godine među pet zemalja u koje najviše izvozimo poljoprivredno-prehrambene proizvode, a očekujemo da će ovogodišnji nastup bh. kompanija na ovom sajmu rezultirati jačanjem pozicije na njemačkom, ali i otvaranjem novih tržišta", istakla je Perišić.

Izlagači i organizatori nastupa na sajmu očekuju da će tokom sajma biti uspostavljeni novi kontakti i ugovoreni novi poslovi koji će rezultirati povećanjem izvoza bosanskohercegovačkih kompanija, saopćeno je iz VTKBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti