Bugatti Rimac

Rimac zapošljava 50 lakirera koji će se obučavati u Painting Academy

19.10.2023. 09:02 / Izvor: Akta.ba
rimac

Mate Rimac, šef Bugatti Rimca, objavio je kako kompanija zapošljava više od 50 lakirera koji će se obučavati u sklopu Bugatti Rimac Painting Academy.

Mate Rimac, šef Bugatti Rimca, objavio je kako kompanija zapošljava više od 50 lakirera koji će se obučavati u sklopu Bugatti Rimac Painting Academy.

Obuka će, kako je naveo Rimac, trajati 6 do 9 mjeseci.

"Kandidati će biti u radnom odnosu i biće plaćeni. Većina tih zaposlenika radit će u Rimac Kampusu u Kerestincu", napisao je Rimac.

Novih više od 50 radnika koje se planira zaposliti u odjelu lakirnice u novom Rimac Kampusu pridružit će se postojećem timu od 26 stručnjaka. Nakon obuke će, kako se navodi, učestvovati u izradi sadašnjih i budućih modela Rimac i Bugatti. Zanimljivo je da za ovo zanimanje kompanija pokreće Painting Academy, odjel u okviru kojeg će se vršiti obuka za rad u lakirnici hiperautomobila, prenosi Index.hr.

Kompanija poručuje kako traži tehničare lakiranja u tri kategorije procesa rada - priprema, lakiranje i poliranje, a radni zadaci biće određeni u zavisnosti od pecijalizacije te po završetku usavršavanja. Dobrodošli su i kandidati bez iskustva u lakiranju i pripremi, ali će se određena prednost dati autolakirerima i kandidatima tehničke struje, poručuju iz Bugatti Rimca.

Dodaju da će novi tim sljedeće godine započeti sa radom na Rimac Kampusu u savremeno opremljenoj lakirnici na više od 2.000 kvadratnih metara u kojoj će se lakirati dijelovi karoserije i enterijera hiperautomobila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti