Najveća poslovno-tehnološka konferencija

Završena NetWork 11 i okupila preko 1100 učesnika

20.10.2023. 14:59 / Izvor: Akta.ba
konf

NetWork 11 konferencija je i ove godine uspješno odgovorila izazovima savremenih tehnologija.

NetWork 11 konferencija je i ove godine uspješno odgovorila izazovima savremenih tehnologija te je svojim učesnicima dala mnoštvo kvalitetnog sadržaja, korisnih predavanja i panel diskusija uz jedinstvenu priliku za druženje i razmjenu iskustava sa domaćim i regionalnim IT stručnjacima. Po tradiciji, konferencija je postavila visoke standarde u oblasti informacionih tehnologija u BiH, spajajući edukativni i poslovni segment sa strateškim networkingom i umrežavanjem profesionalaca.

Kao i svake godine, fokus je bio na najaktuelnijim poslovno-tehnološkim trendovima. Više od 90 vrhunskih bosanskohercegovačkih, regionalnih i globalnih predavača vodilo je učesnike kroz najvažnije i najkorisnije teme iz svijeta tehnologije, poslovanja i inovacija, od Cloud tehnologije, preko Machine Learning (ML), Security & Compliance, pa sve do budućnosti eCommerca.

konf

Ovogodišnji Business Day donio je perspektive vodećih lica iz organa vlasti i predstavnika ključnih kompanija u regiji. Paneli poput „Povratak u budućnost: Kako digitalni potpis mijenja poslovanje u BiH?“, „Fintech u BiH – i šansa i izazov“ i „Digitalizacija servisa javne uprave u BiH - čekaju li nas bolji dani?“ izazvali su posebnu pažnju među učesnicima.

"NetWork konferencija je i ove godine potvrdila svoj status najveće i najrelevantnije poslovne tehnološke konferencije u BiH. Svjedočili smo povećanom interesovanju za teme digitalne transformacije i digitalizacije u BiH, što pokazuje da je naša zemlja spremna da korača u korak s globalnim trendovima. Ponosni smo što smo ponovo okupili tako veliki broj stručnjaka i entuzijasta iz IT sektora te omogućili platformu za efikasno umrežavanje i razmjenu iskustava. Network konferencija ostaje najznačajniji IT događaj u BiH i sigurni smo da će naredne godine privući još veći broj učesnika", izjavili su iz agencije Communis, glavnog organizatora konferencije.

Učesnici konferencije imali su priliku osvojiti brojne vrijedne nagrade sponzora i uživati u bogatom zabavnom programu. Nakon brojnih predavanja, prisutni su uživali u nastupima grupa Perpetuum Mobile, Zabranjeno pušenje i Berina Buturovića.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti