NOVA IMENOVANJA

Srđan Amidžić novi guverner BiH u Svjetskoj banci

27.10.2023. 08:36 / Izvor: Akta.ba
amidžić

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine imenovalo je ministra finansija i trezora Srđana Amidžića za guvernera BiH u Svjetskoj banci.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine imenovalo je ministra finansija i trezora Srđana Amidžića za guvernera BiH u Svjetskoj banci.

Amidžić će na ovoj dužnosti zamijeniti ranijeg ministra Zorana Tegeltiju, koji je nedavno preuzeo dužnost direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Vijeće ministara imenovalo je i Zoranu Tovilović-Glavaš za člana Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih, nakon sprovedene procedure javnog poziva.

Prethodno je savjetnik u kancelariji zamjenika ministra inostranih poslova u Vijeću ministara Ivan Ćubela imenovan za člana Upravnog odbora Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kao predstavnik Vijeća ministara, nakon što je dosadašnji predstavnik Davor Bošnjak razriješen zbog isteka mandata šefa kabineta ministra civilnih poslova.

Na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, Vijeće ministara dalo je saglasnost za imenovanje zastavnice Ele Tayler na dužnost pomoćnika odbrambenog atašea SAD u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti