Smanjenje eksploatacionih polja

Lakić s predstavnicima Lukavca i Tuzle: Želimo pomoći razvoj lokalnih zajednica

27.10.2023. 15:24 / Izvor: Fena
vlada

Sastanku je prisustvovao i glavni federalni rudarsko, termo i elektroenergetski inspektor Ferid Osmanović

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sastao se sa gradonačelnikom Lukavca Edinom Delićem, v.d. direktora  Rudnika uglja “Kreka” Elnurom Dizdarevićem, te pomoćnicima gradonačelnika Tuzle Jasminom Hasanefendić Šimleša i Miralemom Mulaćem.

Sastanku je prisustvovao i glavni federalni rudarsko, termo i elektroenergetski inspektor Ferid Osmanović, te predstavnik Elektoprivrede BiH Edin Lapandić.

"Ključna tema razgovora bila je rješavanje eksploatacionih polja na području  Lukavca i Tuzla, te dalje aktivnosti koje će se poduzeti s ciljem ekonomskog razvoja ovih lokalnih zajednica", navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Učesnici sastanka su se jednoglasno složili i iskazali volju za smanjenje eksploatacionih polja i zauzeli jedinstveni stav da će svako u okviru svoje nadležnosti poduzeti mjere koje će dovesti do konačnog rješenja problematike, odnosno do mogućnosti za ekonomski razvoj ova dva grada, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti