TRŽNI CENTAR NA 6.100 m2

Finalne pripreme: Uskoro se otvara "Arena centar" u Živinicama

03.11.2023. 07:04 / Izvor: Akta.ba
ARENA CENTAR

"Arena centar" jedan od najljepših poslovnih objekata u Bosni i Hercegovini, ukupne kvadrature 6.100 m2 prostora.

"Arena centar" ukupne kvadrature 6.100 m2 otvara se u Živinicama u narednih mjesec dana, potvrđeno je za Akta.ba.

PRILIKA ZA NAJAM PROSTORA

"Arena centar'" nudi dobru poslovnu priliku, tačnije još 4 poslovna prostora za iznajmljivanje i to u prizemlju površine 30m2 i 50m2, kao i na prvom spratu površine 450m2 i 350m2. Svi zainteresovani se mogu javiti na mail info@arena-centar.com ili na telefon 060 314 87 93.

"Arena centar" je objekat koji se sastoji od tri nivoa, prizemlje i dva sprata i važi za jedan od većih prodajnih centara u Tuzlanskom kantonu. 

Nalazi se na izuzetno frekventnoj lokaciji u Živinicama odmah uz glavni magistralni put Tuzla – Sarajevo udaljen svega oko 50 metara, a upravo dionica puta koji prolazi pored objekta, po podacima Cesta Federacije važi za najprometniju cestu u Bosni i Hercegovini što lokaciju objekta čini jednom od najatraktivijih u Bosni i Hercegovini.

Živinice, u zadnjim godinama, zbog otvaranja niza proizvodnih i drugih djelatnosti, domaćih i stranih firmi, postaju jedan od centara privrede naše države, a posebno Tuzlanskog kantona, koji je ujedno najmnogoljudniji, ali i kanton sa najvećom dijasporom.

mavi

HIPERMARKET U PRIZEMLJU

Prema riječima vlasnika firme koja upravlja objektom ''Arena centar'' Retro Media d.o.o., Senada Trumića, u prizemlju objekta će biti prvi u nizu ''Arena'' hipermarket na 1.400 m2, te još nekoliko djelatnosti u 7 manjih poslovnih prostora od 30 do 50m2.

NA PRVOM SPRATU POZNATI BRENDOVI

Na prvom spratu objekta će biti velika ponuda više brendova garderobe za sve uzraste, ponuda ''od glave do pete'', od beba pa nadalje, za muškarce i žene, te veliki izbor muške i ženske obuće.

Među brendovima koji dolaze u ''Arena centar'' se izdvaja svjetski poznat turski brend ''MAVI'' koji otvara svoju prvu trgovinu u Bosni i Hercegovini, a čiji je zastupnik za bivšu Jugoslaviju upravo firma Retro Media d.o.o. iz Živinica.

Inače, Senad Trumić, koji je osnivač modnog brenda pod nazivom "McMARK", čiji se dizajn razvija u modnim centrima Evrope, nam je pojasnio da će svi navedeni modni brendovi čiji je zastupnik Retro Media d.o.o., među kojima je i "MAVI", ustvari biti dio grupacije "McMARK" i pod tim imenom će se krenuti u osvajanje tržišta Bosne i Hercegovine i okolnih država.

DRUGI SPRAT REZERVISAN ZA RESTORAN I SVADBENI SALON

Na drugom spratu objekta, na 2.000 m2, će biti restoran sa 220 mjesta, igraonica za djecu, kao i svadbeni salon sa 800 mjesta, najveći na Tuzlanskom kantonu.

Na istom spratu će se nalaziti i sjedište čak 3 televizijska kanala.

U svadbenom salonu, kao njegov sastavni dio, će biti nekoliko otvorenih studija za snimanje emisija, a plan je da se svake sedmice prave muzičke i druge manifestacije, uz publiku, sa najvećim zvijezdama estrade, a što bi se, u direktnom live programu prenosilo na nekim od naših TV kanala i svadbeni salon bi se tako pretvorio u najveći živi studio.

Dio prostora svadbenog salona je predviđen da se može koristiti, uz brzo montažno pregrađivanje, kao konferencijska sala za sastanke, prezentacije i slično, sa svom pratećom opremom, projektor, ozvučenje i slično.

"Osim navedenog i organizacije svadbi, u tom prostoru planiramo organizovati i mini sajmove turizma, meda, zdrave hrane, malih zanata i slično, kao i promocije, sezonske modne revije brendova koje će se nalaziti u objektu kao druge manifestacije, sve da bi se navedeni 2. sprat objekta konstantno uposlio i bio aktuelan. Plan je na godišnjem novou, uključujući svadbe, organizujemo oko 150 događaja. Time se garantuje veliki protok ljudi kroz ''Arena centar'', od prizemlja do 2. sprata", rekao nam je Senad Trumić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti