Investicija od 9 miliona KM

U Živinicama otvoren novi tržni centar ARENA, zaposleno više od stotinu radnika

14.12.2023. 11:44 / Izvor: Akta.ba
TC ARENA
OTVORI GALERIJU

Na području poslovne zone Novi grad Živinice neposredno uz magistralni put Tuzla- Sarajevo svečano je otvoren tržni centar ARENA Živinice.

Na području poslovne zone Novi grad Živinice neposredno uz magistralni put Tuzla- Sarajevo svečano je otvoren tržni centar ARENA Živinice koji je u potpunosti živinički brend.

Gradonačelnik Began Muhić zajedno je sa vlasnikom TC ARENA Živinice Senadom Trumićem presjekao svečanu vrpcu čime je sa radom počeo tržni centar sa mnogobrojnim sadržajima.

Riječ je o poslovnom objektu ukupne kvadrature 6.100 m2 i investiciji firme Retro Media.

U objektu TC ARENA smješten je market koji se prostire na 1.400 metara kvadratnih sa mesnicom i gastro-pekarskim kutkom na čemu će se prema riječima vlasnika Senada Trumića ponajviše raditi u narednom periodu kako bi se građanima, a i svim posjetiteljima pružila jedinstvena gastro ponuda.

arena

Osim marketa na drugom spratu se nalazi modni lanac McMark, a na trećem spratu se nalaze restoran, velika dječija igraonica, te u potpunosti uređen svadbeni salon koji se prostire na 1.100 kvadratnih metara.

Ukupna investicija u TC ARENA Živinice je bila oko devet miliona KM, čime je Grad Živinice postao bogatiji za još jednu uspješnu privrednu priču sa jakim razvojnim segmentom i u narednom periodu.

Gradonačelnik Began Muhić naglasio je da će otvaranje TC ARENA biti ujedno poruka i svim drugim domaćim i stranim investitorima da je Grad Živinice trenutno lokalna zajednica u samom vrhu privrednog razvoja i na visokoj ljestvici mogućnosti i isplativosti ulaganja u skoro svim segmentima, te da je najvažniji orijentir  gradske administracije da nastavi sa razvojnom politikom kroz uređenje postojećih i novih poslovnih zona kao i unapređenjem administrativnih procesa kako bi se svim investitorima olakšalo poslovanje.

"Izuzetno je zadovoljstvo kada višemilionska ulaganja i investicije dolaze od strane živiničkih privrednika i kada se stvaraju domaći brendovi koji će trajati i poslovati i van granica lokalne zajednice", kazao je Muhić.

Posao u novom tržnom centru dobilo je više od stotinu radnika.

TC Arena se u Živinicama nalazi neposredno pored magistralne ceste  Tuzla – Sarajevo.

tc arena

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti