UMJESTO Harisa Vranića

Enis Hasanović novi kandidat za ministra zdravstva KS

31.10.2023. 07:04 / Izvor: Akta.ba
SDP press

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine za ministra zdravstva Kantona Sarajevo je Enis Hasanović.

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine za ministra zdravstva Kantona Sarajevo je Enis Hasanović, aktuelni direktor kantonalnog Zavoda za zaštitu žena i materinstva, saopćio je Kantonalni odbor SDP-a u Sarajevu.

To je odlučeno na jučerašnjoj sjednici ovog odbora, na kojoj je jedna od tema bilo predlaganje kandidata za novog ministra zdravstva s obzirom na to da se trenutni ministar Haris Vranić vraća profesionalnoj karijeri otprije imenovanja na ministarsku poziciju.

"Osim doktora Hasanovića, ponosni smo što smo imali još kvalitetnih prijedloga i sigurni smo da će svi zajedno doprinositi kvalitetnijem razvoju zdravstva u Kantonu i šire", navedeno je u saopćenju.

Kandidati za ministre u resorima socijalne politike i rada, kulture i sporta te saobraćaja su dosadašnji ministri, kadrovi SDP-a, Enda Pavić Pečenković, Kenan Magoda i Adnan Šteta.

Enis Hasanović je rođen 1970. u Skoplju gdje je završio Medicinski fakultet a specijalizirao iz oblasti ginekologije i akušerstva na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U radnom vijeku u Goraždu i Sarajevu, bio je doktor opšte medicine, šef hitne službe, šef dispanzera za žene, ginekolog i šef službe na Ilidži pri Zavodu za zaštitu žena i materinstva, a od 2020. godine, direktor ovog zavoda.

Učesnik je velikog broja seminara i konferencija, dobitnik značajnog broja nagrada i priznanja za razvoj ginekologije. Značajan doprinos dao je razvoju zdravstvenih ustanova i sa timovima uspješno omogućio akreditovanje i certifikaciju više zdravstvenih institucija.

"Vjerujemo da će budući ministar Hasanović velikim iskustvom i znanjem poboljšati zdravstveni sektor našeg kantona, a ministru Vraniću zahvaljujemo za trud i zalaganje tokom trajanja mandata, posebno u vremenu pandemije CIVID-19 i želimo mu mnogo uspjeha u budućem radu", naveo je Kantonalni odbor SDP-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti