Značajna investicija

Spremni za zimsku sezonu: Gornji Vakuf-Uskoplje nabavio traktor sa RASCO opremom

10.11.2023. 12:37 / Izvor: Akta.ba
traktor
OTVORI GALERIJU

Javno komunalno preduzeće "Radovina" doo Gornji Vakuf-Uskoplje je nedavno obogatilo svoj vozni park novim traktorom.

Javno komunalno preduzeće "Radovina" doo Gornji Vakuf-Uskoplje je nedavno obogatilo svoj vozni park novim traktorom CASE FARMALL 110M posebno prilagođenim za pokretanje RASCO priključaka za zimsko i ljetno održavanje puteva (snježni plug, posipač, kosilica). 

Ova značajna investicija ima za cilj unaprijediti održavanje cesta na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, pružajući bolje usluge održavanja cesta i putnog pojasa tokom čitave godine.

Za te potrebe su u JKP "Radovina" doo nabavili traktor CASE,  opremljen sa prikolicom BICCHI, elastičnim snježnim plugom MOSOR PK koji se lako prilagođava svim uslovima na cesti i traktorskim posipačem TRP kojim vozač upravlja iz kabine vozila. 

"Zimska kombinacija im služi za čišćenje snijega i posipanje teže dostupnih saobraćajnica u ruralnim područjima. Kada plug i posipač nisu u upotrebi, na traktor ugrađuju kransku kosilicu SPECTRA, dohvata 6 metara koja na sebi ima radnu glavu za teške uslove rada. Kosilica je idealna za održavanje na zahtjevnijim terenima gdje je potreban duži dohvat kranske ruke. Cijela kompozicija je prilagođena zahtjevima brdovitog terena koji obuhvata velik dio općine Gornji Vakuf-Uskoplje", navode iz kompanije RASCO BH .  

Prezentacija ove važne nabavke održana je u prisustvu predstavnika javnog komunalnog preduzeća JKP "Radovina" d.o.o., Općine i drugih istaknutih članova lokalne zajednice Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te firme RASCO BH d.o.o., na lokaciji industrijske zone Batuški lug.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti