ZNAČAJNA SREDSTVA

Vlada ZDK odobrila sredstva za privredu, poljoprivredu, obrazovanje i sport

11.11.2023. 08:11 / Izvor: Akta.ba
vlada zdk

Poljoprivredi su odobreni poticaji od 249.000 KM za nabavku plastenika.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je usvojila odluke kojim odobrava finansijska sredstva za potrebe privrede, poljoprivrede, obrazovanja i sporta.

Za oblast privrede izdvojeno je 1.330.000 KM, od čega 1.000.000 KM za izgradnju i uređenje poslovnih zona, 91.000 KM na ime subvencioniranja troškova kod pokretanja novih biznisa, te 240.000 KM za projekte turističke infrastrukture i suprastrukture.

Poljoprivredi su odobreni poticaji od 249.000 KM za nabavku plastenika, te za proizvodnju kornišona, gljiva, jagodičastog voća i drugog.

"Mi ovim pokazujemo opredjeljenost da pomognemo našoj privredi i poljoprivredi, te nastavimo pružati podršku i u budućnosti", rekao je premijer Nezir Pivić.

Značajna sredstva izdvojena su iz budžeta Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, a odobrene su nagrade pojedincima za istaknute sportske rezultate.

"Kontinuirano ćemo voditi računa o finansijskim sredstvima namijenjenim za sport i nagrade za vrhunske sportske rezultate. Dakle, Vlada ZDK je već u radu 2. redovne sjednice usvojila odluke i na taj način stala čvrsto iza programa rada saopćenog u ekspozeu prilikom imenovanja", naveo je Pivić.

Ministar za privredu ZDK Samir Šibonjić najavio je skoro potpisivanje ugovora s korisnicima sredstava podsticaja koja su dodijeljena putem javnog poziva, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti